Sonylta tulossa Xperia X Compact – pienen ja tehokkaan Android-puhelimen paluu?

Kun Sony helmikuussa julkaisi uusia Xperia X -puhelimia ja ilmoitti Xperia Z -sarjan tarinan päättyvän, ajatteli moni myös pienten, mutta tehokkaiden Compact-mallien tulleen tiensä päähän. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole, vaan Sony näyttäisi olevan aikeissa julkaista uuden Xperia X Compact -mallin mahdollisesti jopa lähiaikoina.

Xperia Z -sarjan pienet Compact-mallit olivat Android-puhelimien joukossa harvinaisia, kun pieniin kuoriin ja selvästi alle viisituumaisen näytön taakse oli pakattu huippuluokan suoritin ja muut lippulaivapuhelimen ominaisuudet. Xperia Z5 Compact jäi kuitenkin tuon sarjan viimeiseksi, mutta tuleva Xperia X Compact saattaisi jatkaa samoila jäljillä.

Sony Xperia X Compact Evan Blassin julkaisemassa kuvassa.

Xperia X Compactista ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta tunnettu vuotaja Evan Blass julkaisi siitä jo kuvan Twitterissä ja varmistusta laitteen saapumiselle tarjoaa SonynTšekin verkkosivusto, josta löytyy maininta Xperia X Compactista.

Sonyn sivuilta löytyy maininta vielä julkaisemattomasta Xperia X Compactista.

Kuvan perusteella laitteen muotoilu näyttäisi noudattelevan tulevan Xperia XR -huippumallin linjoja, ja näytön koko lienee samaa luokkaa kuin aiemmissa Compact-malleissa, eli arviolta 4,6 tuumaa. Mikäli laite myös tekniikaltaan vastaa Xperia XR -huippumallia, on odotettavissa esimerkiksi tehokas Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri. Mikäli laite taas vastaa alkuvuodesta esitellyn Xperia X -mallin ominaisuuksia, on luvassa ylemmän keskiluokan laite. Huippuluokan ominaisuuksiin kuitenkin viittaa se, että Sonyn verkkosivuilla mainitaan laitteen PlayStation 4 -yhteensopivuus, joka koskee vain huippupuhelimia.

Sony järjestää mediatilaisuuden Berliinin IFA-messujen yhteydessä syyskuun alussa, joten Xperia X Compact saattaa virallisen ensiesittelynsä saada jo hyvinkin pian.