Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Android Oreo yleistyy - päivitys myös kahdelle Sony-älypuhelimelle

Sony on julkaissut Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäpäivityksen nyt aiemmille huippuluokan Xperia XZ ja Xperia XZs -puhelimilleen.

Sony on kulkenut Android Oreon kanssa kärjessä, sillä sen uudemmat Xperia XZ1 ja Xperia XZ1 Compact olivat aiemmin ensimmäiset Oreolla julkistetut ja myyntiin tulleet uudet älypuhelinmallit.

Lisäksi Sonyn Xperia XZ Premium sai Oreo-päivityksen ensimmäisenä muuna kuin Googlen Pixel- tai Nexus-laitteena kuukausi sitten.

Uuden päivityksen myötä Xperia XZ ja Xperia XZs saavat Android Oreon mukana tulevia uudistuksia, mukaan lukien sovelluskuvakkaiden pikavalinnat ja ilmoituspisteet, älykkään tekstin valinnan, Autofill-toiminnon tietojen täydennykseen sekä tuen kuva kuvassa -toiminnolle.

Omina lisäyksinään Sony tuo Oreo-päivityksessä lisäksi muun muassa älykkäitä lisätoimintoja, kuten Xperia Actions, jotka ovat älykkäitä asetusehdotuksia käytön perusteella, sekä Reminders-muistutukset, jotka muistuttavat esimerkiksi kesken jääneistä viesteistä.

Mukana tulevat myös Androidin marraskuun tietoturvakorjaukset.

Useat Sony-älypuhelimet odottavat vielä niille luvattuja Oreo-päivityksiä. Päivitys on vielä luvassa ainakin Xperia X Performancelle, Xperia X:lle, Xperia X Compactille, Xperia XA1:lle, Xperia XA1 Ultralle ja Xperia XA1 Plussalle.