Sony vilautti uutta pienikokoista älypuhelinta

Sonyn uusi X-laitesarja on kaapannut suurimman osan yhtiölle suotavista parrasvaloista. Kevään ja kesän aikana julkaistavat älypuhelimet korvaavat ainakin tutun Z-huippupuhelinsarjan ja alle saattaa jäädä myös muita Xperia-laitesarjoja. Budjettiluokan Xperia E -puhelimet näyttävät kuitenkin porskuttavan edelleen, sillä uusi jäsen on suuntaamassa markkinoille pian.

Sonyn on jo aiemmin tänä vuonna huhuttu suunnittelevan Xperia E5 -nimisen älypuhelimen julkaisua. Nyt asia on varmistunut, sillä yhtiö jakoi Facebook-sivuillaan kuvan kyseisestä laitteesta.

Sony kehuu tulevaa E5-puhelinta vaivattomaksi ja silmää miellyttäväksi. Muotoilultaan uutuuspuhelin vastaa hieman viime vuonna julkaistua Xperia E4:ää, vaikka laitojen kaareutuminen takapuolelle ei ole enää yhtä loivaa.

Tarkempia teknisiä tietoja tai julkaisuajankohtia Sony ei ole vielä kertonut. GSMArenan mukaan aiemmat huhut viittaavat kuitenkin, että Xperia E5:ltä voidaan odottaa muun muassa MediaTekin MT6735-järjestelmäpiiriä, 4,6-tuumaista 720p-tason näyttöä, 1,5 gigatavun RAM-muistia ja 16 gigatavun tallennustilaa. Kyseessä vaikuttaa siis jälleen olevan halvan hintaluokan laite, vaikka tekniikan taso onkin nousemassa Xperia E4:stä.

Vuonna 2015 julkaistu Xperia E4.