Myös Sony työstää omaa järjestelmäpiiriä

Qualcomm on suuri älypuhelimien komponenttien valmistaja ja monista älypuhelimista löytyy yhtiön valmistama järjestelmäpiiri. Vaikka Qualcomm on suuri järjestelmäpiirien valmistaja, tekevät ja kehittävät omia järjestelmäpiirejä. Digitimesin mukaan Sony työstäisi paraikaa omaa järjestelmäpiiriä omiin älypuhelimiinsa.

Apple on suunnitellut omat järjestelmäpiirinsä jo vuosien ajan ja viimeisimpiä ovat A9- ja A9X -järjestelmäpiirit, jotka löytyvät yhtiön tuoreimmista laitteista. Vaikka Samsung käyttää myös Qualcommin suorittimia, se kehittää ja hyödyntää myös omia Exynos -järjestelmäpiirejä, jotka ovat varsin tasokkaita. Huawei käyttää taasen omia Kirin-järjestelmäpiiriä.

Tarkempia tietoja Sonyn mahdollisesta järjestelmäpiiristä ei vielä ole. Voi olla mahdollista, että yhtiö suunnittelee sen itse, mutta ulkoistaa sen valmistuksen jollekin muulle yhtiölle. Vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi TSCM ja Intel, jotka ovat jo ennestään valmistaneet muiden suunnittelemia järjestelmäpiirejä Samsungin tapaan. Huhujen mukaan myös LG työstäisi omaa Nuclun 2 -järjestelmäpiiriä, jonka valmistaisi jokin muu yhtiö.