Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sony aloitti Android 12 -päivitykset Xperia 1 III:lle ja Xperia 5 III:lle ensimmäisillä markkinoilla

Sony on nyt aloittanut Android 12 -käyttöjärjestelmäversion jakelun päivityksenä vuoden 2021 huippupuhelimilleen Xperia 1 III:lle ja Xperia 5 III:lle.

Android 12 -päivitys on jakelussa nyt versionumerolla 61.1.A.1.149 ensimmäisillä markkinoilla, ainakin Venäjällä, kertoo XDA-Developers-sivusto. Päivityksen jakelun laajentumisesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta todennäköisesti se tapahtuu viimeistään lähiviikkojen aikana.

Android 12:n julkaisu osaksi avoimen lähdekoodin projektia tapahtui 4. lokakuuta.

Android 12 on merkittävä päivitys, joka tuo uudistuksia niin käyttöliittymään, ilmoituksiin, parempaan yhteentoimivuuteen muun muassa Chrome OS:n ja Android TV:n kanssa, parannuksia mediatoiston tukeen sekä yksityisyys- ja turvallisuusparannuksia.

Sony on nostanut verkkosivuillaan Android 12 -päivityksen osalta uudistuksista esiin rullaavat näyttökuvat, uuden yhden käden tilan (siirtää näytön sisältöä alaspäin), näytön tavallista pienemmän kirkkauden hämärätilan, merkit mikrofonin ja kameran käytöstä, mahdollisuuden antaa sovelluksille tarkan sijainnin pääsy vain karkeampaan sijaintitietoon sekä mahdollisuuden Wi-Fi-yhteyspisteen tietojen helppoon pikajakoon.

Sonyn lisäksi jo monet muutkin Android-laitevalmistajat ovat jo aloittaneet Android 12 -päivitykset osalle laitteistaan.