Snapchatiin tulee muutos: haku helpottaa käyttöä

Suosittu Snapchat-sovellus on saamassa uuden hakuominaisuuden, joka näkyy myössovelluksen keskeisen kameranäkymän ylälaidassa. Snapchat kertoi uudesta ominaisuudesta ensimmäisenä TechCrunchille.

Haku tarjoaa myös pääsyn pikaisesti eri kavereiden ja ryhmien julkaisuihin sekä keskusteluihin. Lisäksi tarjolla on tietoa uusista kavereista, mahdollisuus lisätä uusia ja niin edelleen. Lyhyt painallus avaa keskustelun tai tarinajulkaisun, ja pitämällä painettuna pidempään voi puolestaan avata toisesta käyttäjästä perustiedot kertovan kortin.

Haku kattaa Snapchatista myös sen Discover-toiminnon eri medioiden julkaisut sekä Our Stories -tarinajulkaisut. Uusi hakutoiminto tulee aluksi osaksi Snapchatin Android-sovellusta ja saapuu Applen iOS:lle myöhemmin.

Snapchatia on moitittu ajoittain vaikeakäyttöisyydestä, jota uusi kätevä ja näkyvästi esillä oleva hakutoiminto voi helpottaa.

Lisäksi Snapchat-päivitys lisää uuden maailmanlaajuisen Our Story -kokoelman julkaisuja, johon kuka tahansa voi lähettää ehdolle oman snappinsa.