Haluatko fyysisen näppäimistön? Tässä olisi LG:n tuore simpukkapuhelin

LG tuo hiljattain esittelemänsä Android-simpukkapuhelimen Suomeen. LG Easy Smart on valmistajansa mukaan suunniteltu erityisesti käyttäjäsukupolvelle, joka on tottunut kiinni taittuvaan puhelimeen ja käyttää mieluiten fyysistä näppäimistöä. 4G-yhteydellä varustettu Easy Smart yhdistää perinteisen simpukkamuotoilun hyödyt ja kosketusnäytöllisen älypuhelimen toiminnot ja sovellukset. Kyseessä on sama laite, jonka LG julkaisi Koreassa nimellä LG Gentle. Easy Smart on laitteen nimi Pohjoismaissa.

LG Easy Smartissa on Android Lollipop 5.1.1 -käyttöjärjestelmä, ja puhelimen suorituskyky riittää uusimpien sovellusten pyörittämiseen. Siinä on perinteinen fyysinen näppäimistö, jossa on 12 painiketta sekä pikanäppäimet, joiden avulla käyttäjä pääsee nopeasti eniten käytettyihin toimintoihin, kuten puheluihin, osoitekirjaan, tekstiviesteihin ja kameraan. Easy Smart -puhelimen näyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja kuvakkeet näytöllä ovat tavallista suurempia. Puhelimen toimintoihin kuuluu muun muassa LG:n Safety Care -sovellus, jonka voi määrittää lähettämään hätätilanteissa automaattisen ilmoituksen käyttäjän sijainnista etukäteen valituille yhteyshenkilöille, jotta käyttäjä saa apua sitä tarvitessaan.

143 grammaa painavan Easy Smartin sisältä löytyy 1,1 gigahertsin neliydinsuoritin, yhden gigatavun RAM-muisti, neljä gigatavua tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Vaihdettavan akun kapasiteetti on 1700 milliampeerituntia. Etukamera Easy Smartissa on VGA-tasoa ja takakamera on varustettu kolmen megapikselin kennolla.

LG Easy Smartin odotetaan tulevan myyntiin Suomessa syyskuun aikana 199 euron suositushintaan ja värivaihtoehtoja laitteelle ovat punainen ja sininen.