Vuotokuvat: Seuraaviin iPhoneihin ei kuulokeliitäntää

Applen seuraavat, tänä syksynä esiteltävät iPhone-mallit eivät näillä näkymin tule sisältämään enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Sen sijaan kuulokkeita tuleviin iPhoneihin voisi liittää vain Lightning-liitännän kautta tai langattomasti.

Nyt verkkoon on vuotanut kuvia ja videomateriaalia väitetystä Applen omasta Lightning-liitäntään liitettävästä kuulokesovittimesta adapterista, jonka toisesta päästä löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Adapteri on Applen yleisen tyylin mukainen ja muistuttaa esimerkiksi sen USB C – USB -adapteria.

Uusien kuvien ja videoiden takana on vietnamilainen Tinhte.vn-sivusto.

Lisäksi adapterin aitoudesta kielisi ohjelmistojen reaktio: iOS 9 ei tunnista adapteria, mutta tulevan iOS 10:n beetatestiversioissa adapteri näyttäisi jo toimivan ongelmitta ja lisäksi kerrotaan Lightning-adapterilla liitettyjen kuulokkeiden menevän etusijalle, jos laitteeseen on liitetty toiset kuulokkeet myös kuulokeliitännän kautta.

Vielä ei ole tarkkaan tiedossa, mitä Apple aikoo toimittaa tulevien iPhone-malliensa mukana. Vaihtoehtoja ovat uudet Lightning-liitännällä varustetut EarPodsit tai perinteisen kuulokeliitännän sisältävät EarPodsit nyt väitetysti kuvissa nähdyn adapterin kera. Jälkimmäinen vaihtoehto olisi siinä mielessä asiakasystävällisempi, että perinteisen kuulokeliitännän EarPodsit olisivat edelleen suoraan käytettävissä muidenkin laitteiden, erityisesti Mac-tietokoneiden, kanssa.

Hiljattain Deutsche Bankin tutkimusosasto kertoi raportissaan, että mukana myyntipakkauksessa tulisi nimenomaan adapteri.

Apple on todennäköisesti päätynyt poistamaan perinteisen kuulokeliitännän iPhonesta säästääkseen tilaa, jolloin iPhonesta on mahdollista tehdä ohuempi ja muutenkin pienempi. Lisäksi kyse voi olla valmistautumisesta tulevaan: langattomilla kuulokkeilla voi jatkossa olla merkittävä osansa Applen mallistossa ja niiden myyntimahdollisuuksia halutaan tukea.

Tulevien iPhone-mallien lopulta saama nimikään ei ole vielä selvillä. Apple poikennee perinteisestä käytännöstään ja tämän vuoden mallit eivät olekaan vielä iPhone 7, vaan ehkä iPhone 6SE.

Jos tulevat iPhonet kiinnostavat, lisää tietoa löytyy aiemmista jutuistamme.