Huhu: Seuraavan iPhonen uusi kaksoiskamera puhuttaa – nämä hyödyt se tuo

Applen tulevista iPhoneista, joiden julkistuksen odotetaan tapahtuvan kenties jo alle kuukauden kuluttua, on nähty lukuisia vuotoja sekä kuultu vielä lukuisampia huhuja.

Nyt aiempien vuosien Apple-huhujen kuningas 9to5Macilla aiemmin työskennellyt Mark Gurman on julkaissut oman raporttinsa tulevista iPhoneista uuden työnantajansa Bloombergin alla. iPhone-huhukausi pääsi menemään tänä vuonna Gurmanilta suurilta osin ohitse työpaikkaa vaihtaessa.

Lähes kaikki uusista iPhoneista on kuitenkin paljastunut ilman Gurmanin raporttejakin. Mutta ei vielä aivan.

Kuten aiemmin on tiedetty, suurempaan uuteen iPhoneen on luvassa uusi kaksoiskamera. Gurmanin lähteet kertovat nyt ensi kertaa tarkempia tietoja kamerasta.

Kaksoiskameran myötä kuvien pitäisi olla kirkkaampia ja tarkempia. Kaksoiskameran sisältämät kaksi kamerakennoa taltioivat valoa eri tavoin, ottavat yhtä aikaa kuvan ja ohjelmisto yhdistää lopputuloksena yhden valokuvan. Erityisesti kaksoiskamera tarkentaa hämärässä otettuja kuvia lähteen mukaan. Lisäksi kahden kamerakennon kuvan yhdistelmä mahdollistaa kuvan lähentämisen (zoom) kuitenkin enemmän selkeyttä säilyttäen.

Gurmanin lähteet vahvistavat myös tiedot seuraavista iPhoneista puuttuvasta 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä. Sen poistaminen tarjoaa lähteiden mukaan tilaa toiselle kaiuttimelle, eli tulevista iPhoneista pitäisi löytyä stereokaiuttimet, mitä ei aiemmin lukuisista epäilyistä huolimatta ole näin vankasti vahvistettu.

Lisäksi ulkoisesti lähes nykyisten iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan linjoilla säilyvien uusien iPhone-mallien kotinäppäin on uudenlainen. Kuten aiemmin on huhuttu, muistuttaa uusi kotinäppäin Maceista jo tuttua Force Touch -trackpadia: näppäin ei enää fyysisesti liiku, vaan paineen tunnistava näppäin tarjoaa vasteen painalluksesta värinällä.

Uudet iPhone tulevat edelleen sisältämään 4,7 ja 5,5 tuuman näytöt. Ulkoisesti merkittävin ero on taka-antennijuovien katoaminen. Antennijuovat löytyvät kuitenkin edelleen entiseen malliin laitteen sivuilta ja takaylä- ja alapäädyistä.

Uusien iPhone-mallien mallinimistä ei ole vielä vahvempaa käsitystä. Raportoidusti Apple ei nimeäisi uutuuksia iPhone 7 -malleiksi. Yksi vaihtoehto nimiksi on iPhone 6SE ja iPhone 6SE Plus.