Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuteen Apple Watchiin ei vielä omaa mobiiliyhteyttä

Applen seuraava älykello ei vielä ole saamassa omaa mobiilidatayhteyttä, kertoo Bloomberg. Aiheesta perillä olevat lähteet ovat kertoneet uutistoimistolle, että omaa LTE-yhteyttä on kelloon kovasti kaavailtu, mutta tänä vuonna julkaistavassa kakkossukupolven Apple Watchissa yhteyttä ei vielä ole. Muita uudistuksia kelloon on toki tulossa.

Bloombergin lähteiden mukaan esimerkiksi mobiilioperaattorit ovat kovasti toivoneet, että Apple toisi älykelloonsa erillisen mobiiliyhteyden. Sen myötä kello ei olisi niin riippuvainen iPhonesta ja voisi hakea esimerkiksi urheilutuloksia ja muuta tietoa itsenäisesti, oman datayhteytensä turvin.

Applen kerrotaan käyneen keskusteluja operaattoreiden kanssa niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, mutta huolena on, että oma mobiiliyhteys kuluttaisi liikaa virtaa. Teknologia ei ole vielä riittävällä tasolla, ja agressiivisellakin aikataululla omalla mobiilidatayhteydellä varustettu kello voitaisiin saada myyntiin aikaisintaan tämän vuoden joulukuussa.

Vaikkei toisen sukupolven Apple Watch omaa mobiiliyhteyttä olisikaan saamassa, on kelloon tulossa muita uudistuksia, kuten GPS-paikannus. Tähän asti kello on käyttänyt iPhonen GPS-paikannusta sekä omia kiihtyvyysantureitaan liikkumisen tunnistamiseen, mutta oma, puhelimesta riippumaton GPS-paikannus olisi omiaan esimerkiksi lenkkeilyn seurannassa, kun puhelin ei ole mukana matkassa.

Apple esitteli ensimmäisen Apple Watchin huhtikuussa 2015 ja moniin maihin, kuten Suomeen, se saapui virallisesti vasta syksyllä 2015. Yhtiön odotetaan esittelevän uuden kellon iPhone-julkistuksen yhteydessä syyskuun alkupuolella. Yhdysvaltojen Apple Store -myymälöissä monet Apple Watch -mallit ovat jo päässeet varastoista loppumaan, mikä kielii uuden mallin julkaisun lähestyvän.