Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Seuraavan iPhonen nimi ei olekaan iPhone 7?

Mikäli Apple jatkaisi jo perinteiseksi muodostunutta ”tik-tak” -päivitystahtia iPhone-malliensa kanssa, olisi tänä vuonna esittelyvuorossa iPhone 7, viimevuotisen iPhone 6s:n perään. Merkit viittaavat kuitenkin siihen, että tästä kaksivuotisesta syklistä ollaan vaihtamassa kolmevuotiseen sykliin, mikä tarkoittaisi, että iPhone 7 nähtäisiin vasta ensi vuonna, ja tänä vuonna tulossa olisi vielä jokin jatke iPhone 6 -sarjaan. Tästä kielivät myös uusimmat mallinimijuorut.

Jo aiemmin on mobiilialan tunnettu tietovuotaja ja Venture Beatin toimittaja Evan Blass maininnut, että seuraavan iPhonen mallinimi olisi vielä johdannainen iPhone 6:sta. Nyt saksalainen Apfelpage-sivusto kertoo kiinalaislähteistä, jotka väittävät nähneensä ”iPhone 6SE” -merkintää kantavia myyntipakkauksia. Mitään kuvia ei ole julkaistu, mutta mikäli väite pitää paikkansa, olisi mallinimi näin jatkoa sekä iPhone 6 -sarjalle että viime keväänä julkaistulle iPhone SE -mallille.

Evan Blassin mukaan seuraavien iPhone-mallien myynti alkaisi perjantaina 16. syyskuuta. Se tarkoittaisi, että esittely tapahtuisi jossain vaiheessa edeltävää viikkoa, ja samalla aikataulu olisi viikon verran edellä viime vuodesta, jolloin iPhone 6s -mallien myynti alkoi 25. syyskuuta.