Uusi verkkokauppa Teknavi.com

iPhone-vuoto: "special edition" -malli on todella tulossa

Tärkeimmät asiat ensiksi. Kuten parin päivän takaisessa uutisessa pohdimmekin, on tuore vuotovideo pienemmästä iPhone-mallista osoittautunut huijaukseksi. Eilen julkaistu raportti tarjoaa sen sijaan uutta tietoa puhelimesta ja lähteenäkin toimii astetta luotettavampi 9to5Mac.

Uusien tietojen mukaan pienempi iPhone on tulossa maalis-huhtikuussa ja kulkee nimellä iPhone 5se. Nimen kaksi viimeistä kirjainta tulevat sanoista ”special edition” ja samalla kertovat paljon tulevan puhelimen luonteesta. iPhone 5se ei tule designiltaan pohjautumaan uusimpiin iPhone-malleihin, vaan toimii päivitettynä versiona vuoden 2013 iPhone 5s -mallista. Tästä huolimatta pieniä viilauksia muotoiluun on tehty ja esimerkiksi puhelimen näyttölasi kaareutuu reunoja vasten iPhone 6:n tapaan.

Merkittävimmät muutokset iPhone 5se -puhelimista löytyvät raportin mukaan puhelimen sisuksista. Suorittimien ja kameroiden osalta puhelin käyttää vuoden 2014 iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -malleista tuttua tekniikkaa. Takakamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja etukamera 1,2 megapikseliä. Suorittimina toimivat Applen vanhemmat A8- ja M8 -piirit.

Täysin ilman viimeaikaisia uudistuksia iPhone 5se ei ole jäämässä, sillä muun muassa Bluetooth 4.2 -, VoLTE-, NFC- ja 802.11ac WiFi -yhteydet käyttävät iPhone 6s:stä tuttua tekniikkaa. Myös viime syksynä esitellyt Live Photos -kuvat ovat tekemässä tuloaan iPhone 5selle.

Hintansa puolesta iPhone 5sen odotetaan asettuvan noin 450 euroon, mihin voi Suomessa lisätä muutaman kympin lisää. Värivaihtoehtojen puolesta puhelimen pitäisi vastatatuoreimpa iPhone-malleja ja myös ruusunkultaisen version olla tarjolla. Näillä näkymin uudet iPhone 5se -puhelimet ovatkorvaamassa nykyiset iPhone 5s -mallit, joiden tuotantoa ei enää jatketa.

Vuonna 2013 julkaistu alkuperäinen iPhone 5s -malli.