Särkymättömällä näytöllä varustettu älypuhelin myyntiin Suomessa

Uusi Moto X Force on nyt rantautunut Suomenkin markkinoille, kertoo Motorola. Viime vuoden loppupuolella julkistetun puhelimen erikoisuus on sen särkymättömäksi kehuttu näyttö.

Motorolan mukaan maailmassa joka kahden sekunnin välein hajoaa älypuhelinnäyttö, ja ainakin Motorolan tutkimuksen mukaan yli neljäs älypuhelinkäyttäjistä käyttää puhelinta, jonka näyttö on mennyt rikki.

Motorolan Moto X Forcen ShatterShield-näytön rakenne

 

Moto X Forcessa näyttö on toteutettu uudella tavalla, jota Motorola nimittää ShatterShieldiksi. Näyttökokonaisuus sisältää viisi kerrosta, jotka ottavat vastaan iskun aiempaa joustavammin. Pohjana on alumiinirakenne, johon on liitetty taipuva AMOLED-näyttö. Taipuva näyttö kestää luonnollisesti paremmin, koska se voi taipua rikkoutumisen sijasta. Kolmantena kerroksena näytössä on kaksoiskosketuspinta. Näiden päälle tulevat vielä sisälasipinta ja ulkolasipinta. Ulkopinnassa on vielä Motorolan mukaan erityinen kulumista suojaava pinnoite.

Moto X Force

Suomessa Moto X Forcea myyvät jo Elisa ja Verkkokauppa.com tästä päivästä alkaen. Verkkokauppa.comin hinta on 748,90 euroa ja Elisan 748,80 euroa. Molemmilla saatavuus näyttää myös hyvältä – puhelinta löytyy heti varastosta.

Särkymättömän 5,4 tuumaisen, 2560×1440 pikselillä varustetun AMOLED-näytön ohella Moto X Forcen muita ominaisuuksia ovat kahdeksanytiminen Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia, 21 megapikselin takakamera f/2,0-aukolla ja 4K-videotallennuksella, viiden megapikselin etukamera, 3 760 milliampeeritunnin akku ja 4G LTE Cat.4 -, Wi-Fi 802.11ac -, NFC-, Bluetooth 4.1 -yhteydet.