Samsung satsaa huipputabletteihin - älypuhelimista mallia

Samsungin uutta Galaxy Tab S3 -tablettia on saatu odottaa pitkään. Eilen se viimein julkistettiin.

9,6 tuuman näytöllä varustetun Galaxy Tab S3:n keskeisiä uudistuksia ovat parempi suorituskyky sekä AKG-äänentoisto. Tabletissa on neljä kaiutinta, joten tarjolla on stereoääni sekä pysty- että vaaka-asennossa.

Erikoista uudessa Galaxy Tab S3:ssa on myös lasipinta takana.

Mark Notton.
Mark Notton.

”Halusimme luoda tiukemman yhteyden älypuhelintemme designiin”, kommentoi tuotemarkkinoinnin johtajistoon lukeutuva Mark Notton. Notton esitteli uutuuden eilen Samsungin tilaisuudessa. ”Miljoonat Galaxy S7 -käyttäjät voivat nyt nauttia samasta designista myös tabletissaan.”

Galaxy Tab S3:n lasipinta on kuitenkin altis myös sormenjäljille. Erityisesti tämä korostuu mustassa väriversiossa. Jos näkyvät sormenjäljet ärsyttävät, kannattaa valita Galaxy Tab S3:sta sen hopeanharmaa vaihtoehto.

Mustan Galaxy Tab S3:n takalasipinta kerää paljon sormenjälkiä.
Mustan Galaxy Tab S3:n takalasipinta kerää paljon sormenjälkiä.

Tab S3:n AKG-ääniyhteistyö on syntynyt nyt, kun Samsung on ostamassa muun muassa AKG:n omistavan Harmanin jättimäisessä kahdeksan miljardin dollarin yrityskaupassa. ”AKG on yksi Harmanin hienoista brändeistä. Eikä kyse ole vain brändäyksestä, vaan AKG:llä on poikkeuksellista osaamista äänisuunnittelun hienosäädössä”, vakuuttaa Notton. Meluisassa messuympäristössä uuden Galaxy Tab S3:n kaiutinten mahdollista hienoutta ei päästy todistamaan.

Galaxy Tab S3:n julkistusta huhuttiin vahvasti alun perin jo viime syksylle. Mark Nottonin mukaan huhut olivat kuitenkin perusteettomia ja Samsungin suunnitelma oli koko ajan julkistaa tabletti vasta nyt keväänä.

Tablettimyynti on viime aikoina sakannut. Suuri ongelma, on ettei laitteisiin ole saatu tuotua uusia houkuttelevia ominaisuuksia, jotta nykyisin tabletin jo omistavat rohkaistuisivat päivittämään ne uusiin.

Galaxy Tab S3:n lisäksi Samsung julkisti myös Windows-tablettilaitteen Galaxy Bookin 10,6 ja 12 tuuman versioina.

Samsungin Nottonin mukaan tablettien toimitukset laskevat kyllä yleisesti, mutta huipputablettien samoin kuin näppäimistön kanssa käytettäväksi tarkoitettujen 2-in-1-laitteiden myynti kasvaa. ”Olemme työskennelleet uusien laitteidemme parissa varsin pitkään. Ne ovat premium-luokan laitteita. Tuomme mukaan uusia ominaisuuksia, akkukestoa ja esimerkiksi S Penin. Hyvän tabletin pitäisi kestää käyttäjällä 4-5 vuotta.”

Samsungin Galaxy Book.
Samsungin Galaxy Book.