Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miten käy kynän? Samsungin uusi patentti vihjaa Galaxy Note 6:sta

Samsungin Galaxy Note 5 sai viime syksynä maailmalla lämpimän vastaanoton, mutta Eurooppaan puhelinta ei ole vieläkään saatu. Sen sijaan Samsung julkaisi viime syksynä Suomen markkinoilleGalaxy S6 edge+ -mallin, joka Noten tapaan sisälsi 5,7 tuuman näytön, muttei käyttänyt Note-sarjasta tuttua kosketuskynää. Koska puhelimet olivat teknisesti lähes identtisiä, herätti kosketuskynän hylkääminen keskusteluja siitä, tulisiko Samsung tiputtamaan ominaisuuden jatkossa pois myös seuraavista Note-malleistaan.

Nyt Samsungin patenttihakemukset ovat kaataneet lisää vettä myllyyn, sillä uusissa luonnoksissa kosketuskynä on asetettu osaksi puhelimen suojakuorta. Käytännössä tämä voi tarkoittaa tulevien Note-mallien julkaisemista konseptilla, jossa kynä olisi erikseen ostettava lisävaruste yhdessä suojakuoren kanssa. Ratkaisu antaisi Samsungille samalla mahdollisuuden eri mallistojensa yhdistämiseen, sillä kosketuskynän lisäksi Galaxy Note 5:llä ja Galaxy S6 edge+:llaoli vain vähän eroa.

Vaikka ratkaisu kynän sijoittamisesta osaksi suojakuorta ei lähtökohtaisesti tunnu hullummalta, on patenttien kohdalla hyvä pitää mielessä, etteivät läheskään kaikki patenttihakemukset koskaan päädy kuluttajatuotteisiin asti. Tässäkin tapauksessa tietoon kynän uudesta sijoittelusta kannattaa suhtautua varauksella, vaikka on odotettavaa, että Samsung tuoasiaan jonkinlaisenuuden ratkaisun. Galaxy Note 5:n kohdalla Samsung kärsi ongelmasta, jossa kynän asettaminen puhelimeen väärinpäin saattoi rikkoa laitteen pysyvästi, mikä herätti ärsyyntymistä monien kuluttajien kohdalla.