Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Samsungin suunnitelmissa rullattava näyttö

Samsungin patenttihakemukset näyttävät mielenkiintoisia suunnitelmia tuleville puhelinmalleille. Taittuvista näytöistä on puhuttu paljon, ja myös korealaisjätti on sellaisia visioinut. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös Samsungin suunnittelijan ilmeinen Apple-fanitus.

Patently Mobile esittelee Samsungin patenttihakemuksissa nähtyjä kuvia, joissa esiintyy taittuvilla ja jopa rullattavilla näytöillä varustettuja älylaitteita. Laitteista voi tarpeen mukaan kaivaa esiin isomman näytön, joka tarjoaa enemmän sisältöä, ja esimerkiksi saranoitu älypuhelin voidaan kuvien perusteella taittaa taskukokoiseksi kuin lompakko.

Yksi kuvakkeista näyttäisi viittaavan Applen iPod-soittimeen.

Hauska ja erikoinen yksityiskohta on kuvien kuvitteellisen laitteen sovellussisältö. Patenttihakemukset on alunperin tehty Koreassa viime vuonna ja Yhdysvalloissa tämän vuoden keväällä. Aikaansa seuraava suunnittelija on piirtänyt kuvaan paitsi WhatsApp-sovelluksen kuvakkeen, myös iPod-kuvakkeen. Kovin on vaikea kuvitella, että Applen kannettava soitin ilmestyisi sovelluksen muodossa pahimman kilpailijan, Samsungin puhelimeen. Ehkä suunnittelija onkin osannut ennustaa Apple Music -sovelluksen saapumisen Androidille, mutta arvasi Applen musiikkipalvelun nimen väärin.