Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin SmartThings-älykotilaitteet myyntiin Suomessa

Samsung esittelee älykodin SmartThings-tuoteperheensä nyt myös Suomessa.

Samsungin älykotiratkaisun ydin on SmartThings Hub, joka on yhteydessä verkkoon. Se yhdistää kaikki kodin älykkäät laitteet, kuten puhelimet, tabletit, älytelevisiot, äänijärjestelmät ja valaistuksen yhteen. SmartThings-laitevalikoima sisältää myös ​​tunnistimia, kameroita ja älypainikkeita. Käyttäjä voi esimerkiksi saada viestin puhelimeen tai televisioon, kun pyykinpesuohjelma valmistuu, tai päättää, että keittiön valaistus säädetään automaattisesti tiettyyn tasoon aamuisin.

SmartThings-mallistossa on myös älykkäitä seinäpistokkeita, joiden avulla käyttäjä voi säädellä pistorasioita käyttäviä laitteita. Niiden avulla voi muun muassa varmistaa, että kahvinkeitin tai hiustensuoristin sammuu automaattisesti, kun etuovi sulkeutuu kodista poistuttaessa.

SmartThingsin avulla voi myös määrittää eri tilanteita ja yhdistää niihin useita laitteita ja toimintoja. Mahdollista on esimerkiksi aamulla heräämisen jälkeen kahvinkeittimen, television ja valaistuksen käynnistäminen yhdellä painalluksella puhelimesta.

SmartThings-laitteet ja hinnat Suomessa:

  • SmartThings Hub: 90 €
  • SmartThings-liiketunnistin: 30 €
  • SmartThings-pistoke: 40 €
  • SmartThings-monitoimitunnistin: 30 €
  • SmartThings-vesivuototunnistin: 30 €
  • SmartThings-painike: 20 €
  • SmartThings-kamera: Ei hintatietoa

”SmartThingsin avulla haluamme helpottaa ihmisten arkea, auttaa heitä säästämään aikaa ja energiaa sekä edistämään turvallisempaa ja kestävämpää elämää. SmartThings-sovelluksella esimerkiksi kesämökin voi lämmittää oikeaan lämpötilaan ennen mökille saapumista. SmartThingsin käytön voi aloittaa katsomalla, kuinka monta älytuotetta kotona jo on. Monilla on varmasti enemmän älykkäitä tuotteita kotona kuin he ajattelevat”, sanoo Samsung Suomen mobiiliiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Samsungin mukaan sen älykäs kotiratkaisu on markkinoiden suurin IoT-laitteiden avoin ekosysteemi, johon voi liittää sekä Samsungin laitteita että tuhansia muita muiden tuotemerkkien älykkäitä laitteita. Ekosysteemiä tukee yli 4 000 laitetta 50 eri valmistajalta. SmartThings tukee Zigbee- ja Z-Wave-verkkoliikenneprotokollia, jotta varmistavat vankan tietoturvan riippumatta siitä, mitä laitteita järjestelmään kytketään. Lisäksi Smart Hub -keskittimessä on kerrostettu tietoturva, aivan kuten Samsungin älypuhelimissa, joten vain tuotteen omistajalla on pääsy laitteiden tietoihin.

”Uskomme, että avoimuus ja yhteistyö ovat innovoinnin ja kehityksen edellytyksiä. SmartThings on avoin ekosysteemi, johon käyttäjä voi yhdistää laajan valikoiman Samsungin tuotteita, mutta myös muiden merkkien laitteita. SmartThings-sovelluksen avulla on helppo nähdä yleiskuva ja saada kaikki älykkäät tuotteet helpottamaan jokapäiväistä arkea”, Engblom jatkaa.

SmartThings-sovellus on saatavilla Androidin ohella myös Applen iOS-käyttöjärjestelmällä. Lisäksi se toimii myös Samsung Family Hub -jääkaapissa.

Lisätietoa Samsungin SmartThings-laitteista löytyy sen sivuilta.