Vuoto: Samsungilta huippuluokan simpukkapuhelin

Samsungin uudesta simpukkapuhelimesta on vuotanut lisää tietoja. Samainen, mallinumerolla SM-W2016 valmistettu ja vielä julkaisematon puhelinmalli bongattiin lokakuussa GFXBench-testisovelluksen tuloslistoilla. Nyt laite ja sen kuvia on bongattu Kiinan telehallintovirasto TENAAn verkkosivuilla. Kyseessä on huippuluokan ominaisuuksilla varustettu simpukkapuhelin Android-käyttöjärjestelmällä.

TENAAn listaus vahvistaa aiempia havaintoja. SM-W2016 on varustettu kahdella 3,9-tuumaisella, 1280 x 768 pikselin näytöllä, yksi kannen molemmin puolin. Sisältä löytyy Samsungin oma 7-sarjan Exynos-suoritin, todennäköisesti sama kahdeksanytiminen Exynos 7420, jota käytetään myös Galaxy S6 -malleissa. RAM-muistia on kolme gigatavua ja sisäistä tallennustilaa TENAAn testaamassa mallissa on 64 gigatavua. Mitoiltaan laite on 120,4 x 61 x 15,1 millimetriä ja painoa sillä on 204 grammaa. Perinteisen fyysisen numeronäppäimistön yläpuolella näyttäisi olevan SIM-kortin vaihtoon liittyvä näppäin, eli laite on todennäköisesti varustettu kahdella SIM-korttipaikalla. Käyttöjärjestelmänä on Android Lollipop.

Samsungin uutta simpukkamallia ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta todennäköisesti kyseessä on Galaxy Golden -sarjan uusin jäsen. Ensimmäinen Galaxy Golden -nimellä kulkenut simpukkamalli esiteltiin kaksi vuotta sitten, ja sen mallinumero oli SM-W2014. Alkuperäinen Galaxy Golden jäi vain Aasian markkinoiden erikoisuudeksi, joten vaara piilee, ettei myöskään tätä uutta versiota tulla näkemään Suomessa.