Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin puhelin räjähti jälleen – tällä kertaa Galaxy J5

Ranskalainen Samsung-puhelimen omistaja on kertonut uutistoimisto AP:lle, kuinka hänen käyttämänsä Galaxy J5 syttyi tuleen ja räjähti sunnuntaina. Lamya Bouyirdane huomasi puhelimen olevan hyvin kuuma, kun hän pyysi neljävuotiasta poikaansa ojentamaan puhelimen hänelle perheen viettäessä aikaa yhdessä kotonaan. Hän heitti puhelimen pois kun huomasi sen paisuneen ja savun tulevan ulos puhelimesta.

Paun kaupungissa Ranskassa asuva kolmen lapsen äiti kuvailee AP:lle, kuinka hän joutui paniikkiin nähdessään savun ja heitti puhelimen pois refleksinomaisesti. Seuraavaksi puhelin syttyi tuleen ja sen takakuori lennähti paikoiltaan. Syttynyt puhelin saatiin sammumaan nopeasti. Puhelin oli ostettu uutena viime kesäkuussa.

Samsungin Galaxy Note7 -laitteiden räjähdykset ovat nostaneet aiheen tapetille, mutta nyt räjähtänyt J5 oli yksittäistapaus, jolla ei ollut mitään tekemistä Note7:n ongelmien kanssa, arvelee IDC:n analyytikko William Stofega AP:lle. Hän huomauttaa, että malli on ollut myynnissä jo useita kuukausia, mutta kyseessä on ensimmäinen kyseisen mallin akkupalo, josta hän on kuullut.

Stofega mainitsee, että litiumioniakkujen ongelmat eivät ole rajoittuneet vain matkapuhelimiin, vaan niitä on ilmennyt myös esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa, eikä useiden vuosien aikana ilmenneisiin ongelmiin ole helppoa ratkaisua. Valmistusvirhe tai vähäinenkin vaurio voi aiheuttaa akussa oikosulun ja ylikuumenemisen sekä mahdollisesti tulipalon.

Samsung ei vielä tarkemmin kommentoinut Bouyirdanen Galaxy J5:n syttymistä, mutta kertoi tutkivansa laitetta ja painottaa, että Galaxy Note7:n ongelmat ovat rajoittuneet vain kyseiseen puhelinmalliin.