Samsungin huippusuositulle halpisluurille seuraaja

Galaxy J5 oli Samsungilta viime vuoden hitti. Alle 200 eurolla myytävä puhelin nousi DNA:lla viime vuoden myydyimmäksi puhelimeksi ja nappasi Elisallakin kakkospaikan heti iPhone 6:n jälkeen. 13 megapikselin kameralla, HD-näytöllä ja 4G-yhteyksillä varustettu puhelin ei tekniikassaan jäänyt jälkeen monista kalliimmistakaan puhelimista, ja muotoilun osalta erityisesti klassiset Samsung-fanit löysivät puhelimen nopeasti omakseen.

Vähemmän yllättävästi Samsung on suunnitellut menestyspuhelimelleen jatkoa täksi vuodeksi ja puhelinten suorityskykyä mittaava GFXBench on paljastanut ensimmäiset tiedot tulevasta seuraajasta. Alustavien tietojen mukaan puhelimen näytön resoluutio ja kamera tulisivat pysymään identtisinä, mutta näytön kokoa kasvatettaisiin viidestätuumasta 5,2 tuumaan. Samalla puhelimen tallennusmuisti nousisi kahdeksastagigatavusta kuuteentoistaja RAM-muisti puolestatoistagigatavustakahteen.

Vielä tässä kohtaa uuden Galaxy J5:n myyntiintulosta ei ole annettu tarkempia tietoja, eikä niitä välttämättä tulla näkemäänkään. Vasta viime viikolla Samsung toi kauppoihin uudistetun version halvemmasta Galaxy J1 -mallista täysin ilman virallista julkistusta. Onkin siis hyvin mahdollista, että myösGalaxy J5 tuodaan kauppoihin jossain kohtaa lähitulevaisuudessa ilman erillistä esittelyä. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Samsungin viime vuoden versio suositusta Galaxy J5 -puhelimesta.