Samsungin innovaatio-ohjelman tuotoksina päähän puettava 360 asteen kamera ja muita kokeellisia konsepteja

C-Lab on Samsungin innovaatio-ohjelma, joka nostaa esiin ja jatkokehittää yhtiön työntekijöiden luovempia tuoteideoita. Vuonna 2012 perustettu C-Lab on tuottanut jo yli 150 erilaista tuoteideaa, ja kymmeniä ideoista on toimitettu eteenpäin yhtiön muille osastoille jatkokehittelyä varten. C-Labin ideoita on muutamaan otteeseen esitelty myös suurilla teknologiamessuilla, ja esimerkiksi viime tammikuun CES-messuilla esiteltiin muun muassa älyvyötä. Nyt Samsung on uutissivullaan esitellyt muutamia C-Labin uudempia ideoita.

FITT360 on puettava 360 asteen kamera. Siinä missä nykyiset 360 asteen kamerat ovat kömpelöitä käyttää, onnistuu FITT360:n käyttö ilman käsiä, sillä kamera puetaan päähän pannan tavoin.

 

LiCON onesineiden internetin ohjaamiseen tarkoitettu sovellus. Se käyttää älypuhelimen kameraa kodin älyesineiden tunnistamiseen. Sovelluksella otetaan kuva älylaitteesta, jolloin sovellus tunnistaa laitteen ja tarjoaa pääsyn laitteen ohjaamiseen.

 

Ahead on kypärää käyttäville, eli esimerkiksi moottori- ja polkupyöräilijöille sekä laskettelijoille tarkoitettu kommunikaatiolaite. Hands free -tyyppisesti toimiva laite voi korvata älypuhelimen ajon tai laskun aikana ja mahdollistaa myös esimerkiksi musiikin ja ääniviestien kuuntelun.

 

ItsyWatch on lapsille tarkoitettu rannelaite. Ranteeseen älykellon tavoin puettava laite sisältää virtuaalilemmikin, jota lapsi kasvattaa. C-Labin visioiden mukaan laite helpottaa vanhempien kasvatuspaineita, vahvistaa perheen tunnesiteitä ja opettaa lapselle hyviä tapoja.

 

Waffle on uusi sosiaalinen mediapalvelu ja sovellus. Sovelluksen ideana on, että käyttäjät voivat jatkaa ja muokata ystäviensä aloittamia sisältöjä. Yksi voi jakaa palvelussa vaikkapa valokuvan, ja muut voivat liittää sen perään omia kuviaan ja piirroksiaan, jolloin syntyy isompi kokonaisuus eri ihmisten teoksista.

 

Hum on! on sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat tehdä musiikkia hyräilemällä. Sovellus kääntää käyttäjän hyräilyn nuoteiksi, jolloin musiikin tekeminen onnistuu jopa ilman minkäänlaista musiikillista taustaa.