Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin Android 10 -päivityksen jakelu alkoi Galaxy S9 -puhelimille

Samsung on aloittanut Android 10 ja One UI 2 -käyttöjärjestelmäpäivityksen jakelun nyt myös kevään 2018 huippupuhelinmalleilleen Galaxy S9:lle ja S9+:lle Suomessa.

Päivityksen jakelu voi tapahtua vaiheittain, minkä takia se ilmestyy eri aikaan ladattavaksi eri käyttäjille.

Galaxy S10e:n, Galaxy S10:n ja Galaxy S10+:n osalta vastaavan päivityksen jakelu alkoi Suomessa jo 4. joulukuuta ja myös Galaxy Note10:lle ja Galaxy Note10+:lle hyvissä ajoin ennen joulua. Galaxy Note9 sai päivityksen aivan alkuvuodesta.

Samsungin osalta Android 10 -käyttöjärjestelmäversio on osa One UI 2 -ohjelmistoversiota, joka sisältää myös lukuisia Samsungin omia uudistuksia Android 10:n uutuuksien lisäksi. Mukana on myös Androidin joulukuun tietoturvakorjaukset.

Samsung on aiemmin esitellyt One UI 2:ta myös alta löytyvällä videollaan. Ohjelmistopäivitys tuo pieniä uudistuksia myös käyttöliittymään.

Android 9 Pien kanssa lanseerattu alkuperäinen One UI oli suuri muutos aiemmasta ja siinä panostettiin muun muassa yhden käden käytettävyyteen tuomalla painikkeita ja toimintoja enemmän näytön alareunaan. Tämä kehitys jatkuu myös One UI 2:ssa.

Lisäksi Samsungin jo aiemmin tarjoama musta ulkoasu on nimetty uudelleen yötilasta (Night Mode) tummaksi tilaksi (Dark Mode) ja se on myös aiempaa kattavampi. Lukitusnäkymässä One UI 2 osaa automaattisesti tunnistaa taustakuvan värin ja valita värin kellon ja päivämäärän näyttämiselle tämän mukaan.

One UI 2 tuo myös digitaalisen hyvinvoinnin ratkaisuja, kuten Focus Mode -keskittymistilan, jotka on suunniteltu kannustamaan ja auttamaan puhelimen käytön vähentämisessä.

One UI 2 sisältää myös aiemmasta yksinkertaistettuja ilmoituksia, jotka ovat vähemmän häiritseviä.

Mukana on myös uudistuksia ja uusia toimintoja yksittäisiin sovelluksiin.