Samsungilta uusi simpukkamallinen Android-puhelin

Samsung on esitellyt uuden Android-pohjaisen simpukkapuhelimen. Uutuus kantaa mallinimeä Galaxy Folder 2, ja on seuraaja viime vuoden heinäkuussa julkaistulle Galaxy Folder -mallille. Mallinimestään huolimatta kyseessä on jo ainakin kolmas kyseisen sarjan puhelin, sillä Galaxy Folder -nimellä julkaistiin puhelin myös vuonna 2013. Kuten edeltäjänsäkin, myös uusin malli jäänee Aasian markkinoiden erikoisuudeksi.

Galaxy Folder 2 on ominaisuuksiltaan lähinnä alempaa keskikastia. Varustukseen kuuluvat muun muassa 3,8-tuumainen näyttö 800 x 480 pikselillä, Snapdragon 425 -suoritin, kahden gigatavun RAM-muisti sekä 16 gigatavun tallennustila. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0.1 Marshmallow ja laite painaa 160 grammaa. Kamerat on varustettu viiden ja kahdeksan megapikselin kennoilla ja akun kapasiteetti on 1950 milliampeerituntia.

Uutuuden hinnasta tai saatavuudesta ei vielä ole tietoa, mutta laite on nyt julkaistu Kiinassa ja on luultavasti jäämässä vain Aasian alueen markkinoille. Tiedossa ei ole, että Samsungilla olisi mitään aikeita tuoda simpukkamallista älypuhelintaan Euroopan markkinoille.

Viime vuonna kilpailija LG julkaisi simpukkamallisen Android-puhelimensa myös Suomessa, mutta kyseinen malli alkaa olla jo poistunut myynnistä, ja tällä hetkellä simpukkapuhelimien ystävät joutuvat suuntaamaan katseensa Doron kaltaisten valmistajien seniori- ja peruspuhelimiin.