Samsungilta uusi pikkutabletti – Galaxy Tab A

Samsungilta on huhuttu pitkään uusia, edullisia Galaxy Tab E- ja Tab A -tabletteja. Yhtiö on hiljattain listannut verkkosivuilleen uuden Galaxy Tab A (2016) -tabletin, joka on kuitenkin viime vuonna julkistettua Galaxy Tab A -tablettia pienempi. 9,7-tuumaisen näytön sijaan uudessa Galaxy Tab A:ssa on seitsemän tuuman näyttö.

Laitteen seitsemän tuuman kosketusnäyttö on toteutettu TFT LCD -tekniikalla ja sen tarkkuus on 1280×800 pikseliä. Tabletin sisuksissa sykkii neliytiminen järjestelmäpiiri 1,3 gigahertsin taajuudella. 1,5 gigatavun RAM-muistin lisäksi uudessa Galaxy Tab A:ssa on kahdeksan gigatavun tallenustila ja muistikorttipaikka, joka tukee kortteja 200 gigatavuun asti. Kahdeksan gigatavun tallennustilasta käyttäjällä on vapaana 4,3 gigatavua.

Viiden megapikselin takakameralla voi kuvata parhaimmillaan HD-tasoista videota ja videopuhelut ja omakuvat hoituvat kahden megapikselin etukameralla. Tabletin fyysiset mitat ovat186,9 x 108,8 x 8,7 millimetriä ja se painaa 283 grammaa. Galaxy Tab A:n toiminta-ajoista huolehtii 4 000 milliampeeritunnin akku.

 

Yhteyksien osalta tuettuina ovat Bluetooth 4.0, WLAN b/g/n, GPS ja GLONASS. Laitteen käyttöjärjestelmänä toimii Android 5.1 Lollipop, jonka päälle on laitettu Samsungin oma TouchWiz -käyttöliittymä. Tabletti tulee saataville mustana ja valkoisena.

Uuden Galaxy Tab A (2016, 7.0, Wi-Fi) saapunee myyntiin lähiaikoina, mutta Suomen saatavuudesta ei ole vielä tietoa. Laitteen hinta pyörinee jonkin verran alle 200 eurossa, sillä saksalainen Conrad -verkkokauppa myy laitetta 169 euron hintaan.