Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungilta uusi Galaxy Tab S6 Lite -tablettilaite myyntiin Suomessa kahtena versiona – hinnat 399 ja 469 euroa

Samsung on kertonut uuden Galaxy Tab S6 Lite -tablettilaitteensa saatavuudesta Suomessa. Galaxy Tab S6 Lite on edullisempi ja teknisesti vaatimattomampi sisarmalli Samsungin Galaxy Tab S6 -huipputabletille.

Samsung Galaxy Tab S6 Liten myynti Suomessa alkaa 30. huhtikuuta värivaihtoehtoina harmaa Oxford Gray ja vaaleansininen Angora Blue. Galaxy Tab S6 Liten Wi-Fi-mallin suositushinta on 399 euroa ja myös 4G-verkkoja tukevan version suositushinta on 469 euroa.

”Useimpien perheiden jokapäiväisessä elämässä on tarvetta tabletille, joka tukee sekä viihteen kulutusta että oppimista ja luovuutta. Tab S6 Lite on luotu olemaan edullinen vaihtoehto kookkaalla näytöllä ja hyvällä äänentoistolla, ja laitteen S Pen -kynä avaa entistä enemmän mahdollisuuksia olla luova ja oppia. Tab S6 Litessä on lisäksi sisäänrakennettuja toimintoja esimerkiksi Spotify-palvelulle”, kertoo Samsungin Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

S Pen -kynätuen ohella Galaxy Tab S6 Liteä yhdistää Galaxy Tab S6:n kanssa alumiinirunko.

Näytön koko Galaxy Tab S6 Litessä on 10,4 tuumaa ja kyseessä on AMOLEDin sijaan LCD-näyttöpaneeli 16:10-kuvasuhteella ja 2000×1200 pikselin tarkkuudella. Näytön reunukset ovat melko kapeat. Tabletissa on AKG:n myös ”virittämät” stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki.

Galaxy Tab S6 Liten S Pen -kynä painaa seitsemän grammaa, ja Samsungin mukaan parannettu viive sekä 0,7 millimetrin kärki tekevät piirtotuntumasta tarkan ja täsmällisen. Paineen kynä tunnistaa 4 096 tasolla. Kynän voi kiinnittää tabletin sivulla olevalla magneettikiinnikkeellä joko itse laitteeseen tai siihen liitettyyn suojakoteloon.

Samsung Galaxy Tab S6 Liten värivaihtoehdot Suomessa.
Samsung Galaxy Tab S6 Liten värivaihtoehdot Suomessa.
S Pen -kynä tulee Galaxy Tab S6 Liten mukana mutta suojakuori on lisävaruste.
S Pen -kynä tulee Galaxy Tab S6 Liten mukana mutta suojakuori on lisävaruste.

Muita Galaxy Tab S6 Liten ominaisuuksia ovat kahdeksanytiminen keskiluokan Samsung Exynos 9611 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka, 8 megapikselin takakamera f/1,9-aukolla sekä 5 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla.

Galaxy Tab S6 Lite on valinnaisesti tarjolla 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyttä tukevana versiona Wi-Fi-verkkoon rajoittuvan version lisäksi. Wi-Fin osalta tuettuna on 802.11a/b/g/n/ac -yhteydet ja Bluetooth-versio on 5.0. Mukana on myös NFC-lähiyhteys ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Akun kapasiteetti on 7 040 milliampeerituntia ja lataus käy USB-C-liitännän kautta. Akunkestoksi Samsung lupaa internet-selailussa 12 tuntia ja videon katselussa 13 tuntia.

Painoa Galaxy Tab S6 Litellä on 465 tai 467 grammaa versiosta riippuen ja paksuutta vain noin seitsemän millimetriä, eli laite on varsin ohut. Tarkat mitat ovat 244,5 x 154,3 x 7,07 millimetriä.

Käyttöjärjestelmäversiona on viimeisin Android 10 osana Samsungin One UI 2 -ohjelmistoa.

S Pen -kynällä kirjoitetut muistiinpanot on helppo siirtää muokattavaan tekstimuotoon. Kynällä on myös helppo tehdä merkintöjä sekä etsiä ja järjestellä sisältöjä. Ruutukaappausten rajaaminen, leikkaaminen ja liittäminen onnistuu helposti, ja kuvien yksityiskohtia voi tarkastella täsmällisesti 300 %:n zoom-toiminnolla. Kaikki S Penillä tehdyt muistiinpanot voi helposti tallentaa PDF- ja JPEG-tiedostoiksi tai viedä Microsoft Word -asiakirjoihin.

Samsung tekee myös yhteistyötä YouTuben ja Spotifyn kanssa. Galaxy Tab S6 Liten käyttäjät saavat kokeilla YouTube Premium -palvelua neljän kuukauden ajan ilmaiseksi. Spotify taas on saumattomasti integroitu osaksi käyttöliittymää, mikä mahdollistaa musiikin etsimisen ja soittamisen nopeasti. Kappaleen Spotifysta voi myös asettaa herätyskellon hälytysääneksi.

Käyttäjäprofiileja Galaxy Tab S6 Liteen voi luoda jopa yhdeksän kappaletta eri perheenjäsenille. Lasten käyttöön on myös erillinen Samsung – Kids, jossa päivittäistä ruutuaikaa ja pääsyä tiettyihin sovelluksiin on mahdollista rajoittaa.