Huhu: Samsungilta uusi 6-tuumainen metallipuhelin

Samsung starttasi A-sarjansa noin vuosi sitten, kun se esitteli noin vuosi sitten esitteli Galaxy A3- ja Galaxy A5 -puhelimet. Muutamaa kuukautta myöhemmin jatkoa saatiin Galaxy A7:n muodossa ja tänä vuonna on nähty toinen A-sarjalainen: Galaxy A8. Kaikkia puhelimia yhdistää metallinen rakenne, joka on tuotu tällä kertaa huippumalleja edullisempaan hintaluokkaan.

Yhtiöltä on huhuttu uutta Galaxy A9 -älypuhelinta jo tovi ja nyt se on paljastanut rahtitiedoista. Asia ilmenee Zauban verkkosivuilta ja asiasta uutisoi muun muassa SamMobile. Puhelimen testiversiot ovat matkanneet Intiaan. Aiemmin puhelimen tekniset ominaisuudet vuotivat verkkoon GFXBench -testiohjelman kautta, joten laitteesta on jo paljon informaatiota.

Kyseessä olisi jättiluuri, joka sijoittuisi hinnaltaan luultavasti älypuhelimien ylempään keskiluokkaan. Kuuden tuuman Super AMOLED -näytön tarkkuus olisi Full HD -tasoa; eli 1920×1080 pikseliä. Puhelimen sisuksissa hyrräisi Qualcommin 64-bittinen Snapdragon 620 -järjestelmäpiiri, jonka tukena olisi kiitettävät kolme gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Galaxy A9:ssä olisi mukavat 32 gigatavua ja sen takapuolella sijaitsee luultavasti 16 megapikselin kamera.

Kaikkia Galaxy A-sarjan älypuhelimia yhdistää metallinen rakenne. Kuvassa Galaxy A8.