Huhu: Samsungilta tulossa uusi jättitabletti – Windows-käyttöjärjestelmällä

Samsung valmistautunee uuden laitteen julkistukseen, kun yhtiön 12-tuumainen jättitabletti on käynyt Wi-Fi -sertifioinnissa. Vaikka kyseessä ei ole Galaxy View’n kaltainen 18-tuumainen jättiläinen, on 12 tuuman näytöllä varustettu tabletti markkinoilla suuri. Androidin sijaan Samsungin tuleva laite toimisi Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Asiasta uutisoi muun muassa SamMobile.

Windows 10:llä toimiva Samsungin tabletti on pyörinyt huhuissa jo aiemmin, mutta mitään virallista informaatiota yhtiöltä ei luonnollisesti ole tullut. Tabletti voitaisiin julkistaa esimerkiksi Mobile World Congressissa.

Tulevan tabletin mallinimi SM-W700. Sen sisuksissa pitäisi olla Intelin tuulettimeton Core M -suoritin, jonka tukena olisi neljän gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Näytön tarkkuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta sen pitäisi olla joko 2560×1600 tai 3840×2400 pikseliä. 600 grammaa painava laite olisi vain 6,2 millimetriä paksu. Tabletin mukana toimitettaisiin S Pen -kosketusnäyttökynä.

Koska laite toimii huhujen mukaan Windows 10:llä, on hyvin paljon mahdollista, että laitteen mukana esitellään fyysisen näppäimistö. Näin ollen se voisi kilpailla Microsoftin Surface -laitteiden kanssa, vaikka sen suoritin onkin heikompi.