Huhu: Samsung vaihtaa puhelintensa kameroidensa tekniikkaa

Samsung on käyttänyt älypuhelimiensa kameroiden kennoissa sen omaa ISOCELL-tekniikkaa jo jonkin aikaa. Hiljattain huhuissa paljastui, että ensi vuoden lippulaivaälypuhelimessa, Samsung Galaxy S7:ssä, olisi aiempaa vähemmän megapikseleitä. Samsung käyttäisi S7:ssä 12 megapikselin kameraa.

Yhtiö on nyt rekisteröinyt tavaramerkikseen BRITECELL-termin, joka viittaa luonnollisesti kameroihin. Hakemuksessa kerrotaan, että termi liittyy puhelimiin tarkoitettujen kameroiden sensoreihin. Asiasta uutisoi muun muassa PhoneArena.

On hyvin todennäköistä, että Samsung käyttää BRITECELL-tekniikkaansa tulevassa Galaxy S7 -älypuhelimessa. Yhtiö vähentäisi kameran megapikseleitä tavoitteenaan saada parempi tulos heikommissa valaistusolosuhteissa. Suurempien yksittäisten pikselien ansiosta hämärässä otettujen kuvien laatu paranee.

Kameran kennon koko olisi 1/2 tuumaa, joka on kännykkäkameraksi kohtuullisen suuri. Vertailun vuoksi esimerkiksi Nokia Lumia 1020:ssä käytetään 1/1,5 tuuman kennoa ja Googlen Nexus-puhelimien 12,3 megapikselin kameroissa käytetään 1/2,3-tuumaisia kennoja.

Aiempien huhujen mukaan Galaxy S7:n molemmat versiot, sekä Plus- että perus-versiot, olisivat kaarevanäyttöisiä Galaxy S6 edgen ja edge+:n tyyliin. Näillä näkymin normaalilla, suoralla näytöllä varustettua lippulaiva-Galaxyä ei olisi tulossa ollenkaan.