Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung ilmoitti tulevasta julkistuksesta elokuussa - luvassa Galaxy Note8 -huippupuhelin

Samsung on vahvistanut järjestävänsä 23. elokuuta New Yorkissa Unpacked-julkistustilaisuuden. Huhut olivat kertoneet tulevan tilaisuuden ajankohdasta jo aiemmin.

Samsungin mukaan luvassa on uusi jäsen Galaxy-perheeseen. Tuleva uutuus on Samsungin sanoin ”ultimaattinen moniajolaite heille, jotka haluavat tehdä puhelimellaan enemmän”. Luonnollisesti kyse on jo pitkään huhutusta Galaxy Note8:sta.

Julkistustilaisuus käynnistyy kello 18 Suomen aikaa reilun kuukauden kuluttua.

Samsungin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh kertoi aiemmin Note8:n olevan tulossa myyntiin kahdessa vaiheessa. Ensin syyskuun aikana puhelin on saapumassa Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan sekä Etelä-Koreaan. Muissa maissa Note8 on tulossa myyntiin lokakuun aikana.

Galaxy Note8:n huhuttuja ominaisuuksia ovat 6,3 tuuman Infinity Display -näyttö, tuki S Pen -kynälle, takaa löytyvä sormenjälkitunnistin sekä edessä iirisskanneri, kaksoiskamera, joka tarjoaa ehkä myös optisen zoomin mutta ainakin optisen kuvanvakaimen molemmissa kameroissaan, Samsungin Exynos 8895 -järjestelmäpiiri sekä 3 300 milliampeeritunnin akku.

Note8:sta on nähty viime viikkoina väitettyjä kuvia, joista ainuttakaan ei voida kuitenkaan pitää vielä varmasti aitona.

Puhelimen merkittävimmät erot kevään Galaxy S8 -puhelimista ovat S Pen -kynätuki sekä uusi kaksoiskamera.

Euroopassa Galaxy Note8:sta on tulossa toistaiseksi Samsungin kallein älypuhelin. Hinta on erittäin luotettavan vuotajan Evan Blassin mukaan 999 euroa. Suomessa tosin hinta saattaa kohota vielä korkeammalle, sillä Galaxy S8:n ja S8+:n 799 ja 899 euron Eurooppa-hinnatkin ovat täällä 829 ja 929 euroa.

Samsungin Note8 kiinnostanee monia edellisten Note-mallien käyttäjiä, kun viime vuonna akkuongelmien takia kahdesti takaisinkutsuttu Note7 jäi saamatta ja Euroopassa edes sen edeltäjä Galaxy Note5 ei ollut laajasti myynnissä.