Samsung tuo uuden kestävän älypuhelimen Galaxy XCover 4s:n myyntiin 8. heinäkuuta

Samsung on kertonut tuovansa uuden, kesäkuussa julkistetun kestävän Galaxy XCover 4s -älypuhelimen nyt myyntiin myös Suomessa.

Galaxy XCover 4s saapuu Suomessa myyntiin myös yrityskäyttöön sopivana Enterprise Edition -versiona 299 euron suositushinnalla. Myynti on alkamassa 8. heinäkuuta.

Edeltävä Galaxy XCover 4 tuli markkinoille jo vuonna 2017 ja uusi Galaxy XCover 4s on ulkoisesti pitkälti samanlainen.

Kestävyys on edelleen XCover 4s:n valttikortti. Vankka ja iskuja vastaan myös osittain kumireunoin suojattu rakenne on testattu MIL-STD 810G -standardin mukaisesti ja laite kestää tavanomaisia älypuhelimia paremmin kolhuja ja tärinöitä. Lisäksi XCover 4s on IP68-luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi. Luokituksen pitäisi merkitävä upotuskestävyyttä 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Galaxy XCover 4s on varustettu 5,0 tuuman LCD-näytöllä, jossa on 1280×720 pikseliä (pikselitiheys 294 PPI). Sisuksissa Samsung on päivittänyt järjestelmäpiirin Galaxy XCover 4:n neliytimisestä Exynos 7570:stä kahdeksanytimiseen Exynos 7885:een. Samoin RAM-käyttömuistin määrää on kasvatettu kahdesta kolmeen gigatavuun ja tallennusmuistin 16 gigatavusta 32 gigatavuun. Tarjolla on yhä myös microSD-muistikorttipaikka.

Galaxy XCover 4s sisältää toiminnallisuudeltaan muokattavissa olevan XCover-painikkeen.
Galaxy XCover 4s sisältää toiminnallisuudeltaan muokattavissa olevan XCover-painikkeen.

Kameraakin on hieman parannettu. Takakameran tarkkuus on Galaxy XCover 4s:ssä 16 megapikseliä ja aukon koko f/1,7, kun Galaxy XCover 4:ssä kameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja aukkokin pienempi f/1,9. Etukamera on teknisiltä määreiltään ennallaan, 5 megapikselin tarkkuudella ja f/2,2-aukolla.

Akun kapasiteetti on yksi Galaxy XCover 4s:ssä ennallaan edeltäjästään säilyneitä ominaisuuksia ja on yhä 2 800 milliampeerituntia. Uutta on latausliitännän vaihtuminen Micro-USB:stä USB-C:hen. Lisäksi mukana on yhä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Käyttöjärjestelmäversiona Galaxy XCover 4s sisältää Android 9 Pien. Samsungin mukaan Galaxy XCover 4s Enterprise Edition on räätälöity täyttämään liiketoiminnan tarpeet. Laitteen korkeaa tietoturvatasoa ylläpidetään säännöllisillä tietoturvapäivityksillä neljän vuoden ajan. Mukana tulevilla Knox Configure sekä E-FOTA on MDM -hallintatyökaluilla yritysten mobiililaitteiden hallinta ja määrittäminen onnistuu keskitetysti.

Painoa XCover 4s:llä on 172 grammaa ja mitat ovat 145,9 x 73,1 x 9,7 millimetriä.

”Suorituskyky, kestävyys ja älykkäät yritystoimintaominaisuudet tekevät XCover 4s:stä erinomaisen työpuhelimen vaihteleviin ja koviin olosuhteisiin. Siinä on myös vaihdettava akku pitkiä työaikoja varten. Puhelimeen voi siis vaihtaa täyden akun jatkokäyttöä varten”, kertoo Samsungin Mobile B2B Product Manager Christian Kyllerman.