Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung tulee esittelemään CES-messuilla monia projekteja hautomostaan – muun muassa etukameraan perustuva ”näkymätön” näppäimistö

Elektroniikkajätti Samsung esittelee CES 2020 -messuilla monia C-Lab-ideahautomonsa tuotteita. Tuloillaan on muun muassa mielenkiintoinen, vaikkapa älypuhelimen etukameraa hyödyntävä näkymätön näppäimistö.

Samsungin C-Lab-hautomo tuo yhteen lukuisia Samsungin yhteistyökumppaneita ja yrityksiä. Korealaisyhtiö on monessa projektissa tukijana, mutta varsinaisesti Samsungin käsialaa nyt esiteltävät projektit eivät ole.

CES-messuilla nähtävistä projekteista mielenkiintoisin lienee Selfie Type, joka on ”näkymätön” näppäimistö. Se hyödyntää tekoälyä ja etukameraa tarkkaillakseen käyttäjän sormien liikkeitä ja tuottaakseen täten tekstiä älypuhelimen näytölle. Samsungin verkkosivujen mukaan Selfie Type toimii laitteella kuin laitteella, eikä erityisvaatimuksia ole.

Toisin kuin jotkut aiemmin nähdyt projektit, ei Selfie Type heijasta esimerkiksi pöydälle virtuaalista näppäimistöä. Näin ollen on epäselvää, miten kirjoittaminen käytännössä onnistuu, mutta lisää kuullaan jo pian.

Hyler.
Hyler.

Hyler puolestaan toimii yliviivauskynän tavoin tuoden tekstiä paperilta digitaaliseen muotoon. Kynällä voi yliviivata vaikkapa taloyhtiön tiedotteen tekstiä paperilta, jolloin se siirtyy automaattisesti älypuhelimen tai muun laitteen näytölle.

Becon.
Becon.

C-Lab-projekteista esitellään myös Becon, joka tuo erillisen laitteen ja sovelluksen avuksi hiustenhoitoon sekä ikkunan muotoinen SunnySide-laite, joka tuottaa keinotekoista auringonvaloa esimerkiksi kirkasvalolamppujen tapaan. Myös ultraviolettisäteilyä mittaava laite esitellään samassa tilaisuudessa.

Perinteiset CES 2020 -messut polkaistaan käyntiin Las Vegasissa tiistaina 7. tammikuuta.

SunnySide.
SunnySide.