Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung-puhelimiin tulee erityinen korjaustila - suojaa käyttäjän tiedot huoltohenkilöiltä

Samsung haluaa tehdä älypuhelimen huoltamisesta turvallisempaa.

Uusi korjaustila suojaa henkilötiedot piilottaen ne huoltajilta.

Samsung tiedottaa Galaxy-älypuhelimiin suunnatusta korjaustilasta (engl. Repair Mode). Kyseessä on henkilökohtaisten tietojen käyttämisen estävä tila, jolla käyttäjät voivat parantaa tietoturvaansa puhelimen huoltotoimien ajaksi.

Uusi korjaustila lisätään Galaxy-älypuhelinasetusten Akun ja laitteen ylläpito -valikkoon. Kun tilan aktivoi, käynnistyy puhelin uudelleen siten, että vain oletusarvoiset ja esiasennetut sovellukset ovat käytettävissä.

Käyttäjän itse asentamiin ohjelmiin ei tällöin ole pääsyä, ja myös valokuvat, viestit, tunnukset sekä muu henkilökohtainen ja mahdollisesti arkaluontoinen sisältö on väliaikaisesti piilossa.

Kun älypuhelin on huollettu, voi korjaustilasta poistua ennalta määriteltyä tunnistetta, kuten sormenjälkeä tai pin-koodia, käyttämällä.

Uuden tilan on määrä tarjota käyttäjille mielenrauhaa varmistamalla, etteivät huoltajat pääse esimerkiksi selailemaan galleriaa tai muita henkilökohtaisia sisältöjä puhelinta korjatessaan.

Korjaustila on nyt julkaistu Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa, jossa sen saavat ensi alkuun Galaxy S21 -tuoteperheen älypuhelimet. Myöhemmin tila tuotaneen muuallekin, vaikka vielä Samsung ei asiaa vahvistanutkaan.