Samsung-pomo: Galaxy AI -tekoälytoiminnot 100 miljoonaan laitteeseen tänä vuonna - tulevaisuudessa osa voi maksaa erikseen

Samsung esitteli monia Galaxy AI -tekoälytoimintoja uusissa Galaxy S24 -huippupuhelimissaan ja niitä odotetaan lähiaikoina laajemminkin saataville.

Aluksi Galaxy AI -toiminnot, joiden osalta laskennasta osa tapahtuu suoraan itse laitteessa ja osa pilvipalvelussa, ovat ilmaisia.

Samsung on kuitenkin todennut, muun muassa Galaxy S24 -puhelinten markkinoinnissa, että ”Galaxy AI -ominaisuudet ovat maksuttomia ainakin vuoden 2025 loppuun saakka tuetuilla Samsung Galaxy -laitteilla”.

Vuoden 2025 jälkeen Galaxy AI -toimintojen hinnoittelu on vielä epäselvä – myös Samsungille itselleen. Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja TM Roh kertoi Economic Timesin haastattelussa, ettei Samsung ole vielä tehnyt päätöksiä vuoden 2025 jälkeisestä ajasta Galaxy AI:n osalta.

Jatkossa edistyneemmät tekoälytoiminnot saattavat kuitenkin olla maksullisia.

”Analyysimme mukaan mobiilille tekoälylle on erilaisia ​​tarpeita. Joten, tulee olemaan kuluttajia, jotka ovat tyytyväisiä ilmaiseksi käytettäviin tekoälyominaisuuksiin. Sitten voi olla myös asiakkaita, jotka haluavat entistä tehokkaampia tekoälyominaisuuksia ja jopa maksavat niistä. Otamme kaikki nämä tekijät huomioon tulevassa päätöksenteossa”, Roh sanoi.

Samalla Samsung-pomo Roh kommentoi, että Samsung suunnittelee Galaxy AI -tekoälytoimintojen tuomista yli 100 miljoonalle laitteelle maailmanlaajuisesti vuoden 2024 aikana.

Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja TM Roh.
Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja TM Roh.

Osa Samsungin aiemmista laitteista saa Galaxy AI -toimintoja päivityksenä vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon aikana.

Samsung on jo aiemmin kuitenkin virallisesti vahvistanut, ettei Galaxy AI -ominaisuuksia tulla näkemään vuotta 2023 vanhemmissa Samsung-laitteissa – ainakaan toistaiseksi.

Päivityksenä Galaxy AI -ominaisuuksia ovat saamassa Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+, Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Z Fold5 sekä Galaxy Z Flip5.

Galaxy S24 -puhelimissa Galaxy AI -toiminnot osaavat tekoälyn voimin esimerkiksi kääntää kieltä puheluissa, muuttaa kirjoitettujen viestien sävyä vaikkapa asiallisemmaksi sekä muokata kuvia niin, että niissä voi siirtää tai poistaa kokonaan kohteita. Lisäksi tekoälyllä saa tehtyä muistiinpanoista tai verkkosivusta lyhyemmän yhteenvedon ja ääninauhurin voi asettaa kuuntelemaan tapaamista, kirjaamaan puhutun ylös eri puhujat merkiten ja tekemään lopulta tiivistetyn yhteenvedon.

Galaxy AI -ominaisuuksia odotetaan aiemmilla laitteille osana One UI 6.1 -päivitystä, jonka julkaisun päivityksenä pitäisi lähteä liikkeelle todennäköisesti lähikuukausien aikana.

Toistaiseksi Samsung ei kuitenkaan ole vahvistanut, mitä tekoälytoimintoja nähdään aiemmissa laitteissa ja mitä mahdollisesti ei.