Samsung paransi sitä mitä pitikin: Älykellon akku kestää nyt 5 päivää

Älykelloista povattiin viime vuonna suurta hittiä, mutta tämä vuosi on palauttanut optimistisimmat älykellointoilijat maan  pinnalle. Vaikka odotukset eivät ole aivan toteutuneet, älykellot ovat esimerkiksi Samsungille nopeiten kasvava älypuhelinten lisälaitekategoria.

IFA-messuilla Berliinissä Samsung lanseerasi seuraajan viime vuoden Gear S2:lle, joka keräsi kehuja etenkin pyöritettävällä kellotaulun kehyksellään.

Gear S3 toimii samalla periaatteella, onneksi. Pyörivä kehys kun osoittautui nopeasti varsin käytännölliseksi tavaksi käyttää kellon toimintoja.

Älykellojen käyttäjien suurin kritiikki kohdistuu laitteiden akun kestoon. Samsung on selvästi ottanut palautteen tosissaan, sillä S3:n akussa riittää nyt virtaa 4-5 päivän käyttöön. Saavutus on hyvä, sillä useimmissa älykelloissa potku loppuu viimeistään kolmantena päivänä.

S3:n muita uudistuksia ovat sisäänrakennettu gps-vastaanotin sekä mahdollisuus vastata puheluihin käyttämällä kellon omaa mikrofonia. Sama ominaisuus on ollut muun muassa Apple Watchissa. Oma gps helpottaa varsinkin kuntoilijan elämää, kun esimerkiksi juoksulenkin tarkan pituuden mittaamiseksi mukana ei enää tarvitse kantaa älypuhelinta. Lisäksi gps mahdollistaa SOS-moodin käytön. Sen avulla käyttäjien läheiset saavat tiedon, kun hätä on käsillä.

Uutuuskellosta tulee saataville kaksi versiota: Classic ja Frontier, joista jälkimmäinen on suunnattu aktiivisemmalle liikkujalle. Classic sen sijaan on tarkoitettu sopivaksi myös pukumiehelle (tai naiselle).

Gear S3 on suojattu vedeltä ja pölyltä. Samsungin mukaan kelloa on testattu armeijaolosuhteissa. Kello tukee langatonta latausta.

Parasta antia Gear S3:ssa on edeltäjänsä tavoin ulkonäkö. Kello ei ole liian paksu ja sen paino on saatu pidettyä kohtuullisena.