Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung palaa läppärimarkkinoille Suomessa – Galaxy Book S -uutuus tulossa myyntiin

Samsung on kertonut tuovansa aiemmin tällä viikolla julkistetun kevyen kannettavan Galaxy Book S -tietokoneen myyntiin myös Pohjoismaissa. Tätä voidaan pitää hienoisena yllätyksenä, sillä Samsung ei ole viime aikoina myynyt tietokoneitaan laajasti Euroopassa. Samsung kuitenkin palaa markkinoille uutuudella, jossa on yhtymäkohtia myös älypuhelimiin.

”Meillä on ilo esitellä Pohjoismaiden markkinoille kannettava tietokone, joka täydentää nykyistä Galaxy-tuotevalikoimaa täydellisesti. Galaxy Book S yhdistää Samsungin parhaat liikkuvuuteen liittyvät ominaisuudet, Microsoftin johtavat tuottavuusratkaisut ja Qualcomm Technologiesin suorituskykyominaisuudet. Näin saadaan aikaan mobiililaitekokemus, jossa on huipputason tuottavuus”, sanoo Samsungin mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Samsungin mukaan Galaxy Book S tulee myyntiin Pohjoismaissa vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä Mercury Gray -värissä. Laitteen alustava suositushinta on 1149 euroa.

Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettu Samsung Galaxy Book S sisältää 10 samanaikaista kosketusta tukevan 13,3 tuuman ja 16:9-kuvasuhteen näytön Full HD -tarkkuudella ja ARM-pohjaisen Qualcommin Snapdragon 8cx -suorittimen. Suoritinvalinnan ansiosta uutuuden akkukesto on mittava, ja Samsung lupailee jopa 23 tunnin videoiden katseluaikaa yhdellä latauksella. Kyseessä ei ole markkinoiden tehokkain suoritin, mutta Samsung on kuvaillut uutuutta ”tietokoneelta näyttäväksi laitteeksi, jolla on myös älypuhelimen olemus”.

Suomeessa Galaxy Book S on tulossa myyntiin 256 gigatavun SSD-tallennusmuistilla ja 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla (LPDDR4X) varustettuna. Laitteessa on myös paikka enintään 1 teratavun microSD-kortille ja nano-SIM-kortille, ja Galaxy Book S tukee 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyksiä. Lisäksi tuettuina ovat Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac ja Bluetooth 5.0 -yhteydet.

Muita ominaisuuksia ovat sormenjälkilukija Windows Hello -tuella, AKG-stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki, 720p HD -kamera ja USB-C-liitäntä.

Alumiinirunkoisen Galaxy Book S:n mitat ovat 305,2 x 203,2 x 6,2-11,8 millimetriä ja paino 0,96 kilogrammaa.