Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung päihitti pitkästä aikaa Applen: Galaxy S7 käy kaupaksi rapakon takana

Samsungin ja Applen kilpailu älypuhelinten markkinakuninkuudesta on erityisen tiukkaa Yhdysvalloissa, missä Apple on ollut onnistunut myymään eniten laitteita joka kuukausi viimeisen vuoden ajan. Maaliskuussa Samsung ylsi pitkästä aikaa ykköspaikalle hyvin onnistuneen Galaxy S7 -myynnin ansiosta. Counterpoint Research -tutkimuslaitoksen tietojen mukaan Samsung valtasi maaliskuussa 28,8 prosenttia Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoista. Laitetta on siis myyty vilkkaasti sen jälkeen, kun se esiteltiin helmikuussa Barcelonan mobiilimessuilla.

Apple putosi toiselle paikalle 23 prosentin osuudella. Kolmantena rapakon takana on LG 17,1 prosentin osuudella. Applelta odotetaan uutta myyntipiikkiä, kun se esittelee iPhone 7:N syyskuussa. Toisaalta Samsungillakin on ässä hihassaan, sillä sen odotetaan tuovan Galaxy Note 6:n kauppoihin kuukautta aikaisemmin.

Android johtaa käyttöjärjestelmäkisaa

Android on edelleen ylivoimaisesti maailman suosituin älypuhelinten käyttöjärjestelmä. Vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä Androidin osuus nousi 80,7 prosenttiin. Androidin osuutta maailmanmarkkinoilla nosti erityisesti edullisten älypuhelinten kasvanurt kysyntä. Samaan aikaan Applen iPhone-myynti takelteli. Apple onnistui kuitenkin kaventamaan eroa Samsungiin kalliimpien puhelinten markkinoilla.

Lähde: Gartner