Samsung keskittyy älypuhelimien sijaan ohjelmistoon

Samsung aikoo hakea kasvua älypuhelimien ja muun elektroniikan sijaan ohjelmistopuolelta. ”Koodaaminen on avain tulevaisuuteen”, tuumi Samsungin mobiilijohtaja Dongjin Koh yhtiön viime viikolla järjestämässä kehittäjäkonferenssissa. Tarkoitus on rakentaa kaiken kattava ekosysteemi oman ohjelmiston ympärille.

Samsungin vuosi on alkanut hyvin älypuhelinmarkkinoilla, mutta tulevaisuudessa älypuhelinmyynnin odotetaan säilyvän ennallaan tai laskevan. Niinpä kasvua on haettava muuta kautta. Vastaavasti myös monet muut isot nimet, kuten Intel, Microsoft ja Qualcomm, ovat siirtyneet laitevalmistuksesta yhä enemmän ohjelmisto- ja pilvipalveluiden myyntiin.

Tällä hetkellä Samsung on suurin Android-pohjaisten älypuhelimien valmistaja maailmassa. Yhtiöllä on kuitenkin myös avoimen lähdekoodin Tizen OS -käyttöjärjestelmä, joka tällä hetkellä on käytössä lähinnä älykelloissa, kehittyville markkinoille suunnatuissa halvoissa älypuhelimissa sekä televisioissa. Tizenin avulla Samsung voi luoda ekosysteemin, joka sitoo yhteen niin ohjelmiston, laitteet, palvelun kuin tietoturvankin.

Tizen-ekosysteemin rakentaminen vaatii paitsi merkittäviä panostuksia Samsungilta, myös apuja ohjelmistokehittäjiltä. Toimiva ekosysteemi edellyttää, että kolmannen osapuolen kehittäjät tekevät sovelluksia ja palveluja Samsungin alustalle. Juuri tätä apua Koh toivoikin kehittäjäkonferenssin osallistujilta.