Samsung kommentoi Galaxy Note8 -puhelimen pienentynyttä akun kapasiteettia

Samsung esitteli viime viikolla Galaxy Note8 -älypuhelimen. Pitkästä aikaa Eurooppaan saadaan Samsungin Note-sarjan laite. Galaxy Note8 pakkaa sisäänsä kovan luokan tekniset ominaisuudet, mutta akku oli odotettua pienempi – pienempi kuin Note7:ssä. Nyt Samsung on kertonut, minkä takia näin on.

Galaxy Note8:ssa on 3 300 milliampeeritunnin akku, joka ei ole mitenkään suuri puhelimen kokoon nähden.

”On muutamia syitä, joiden ansiosta pystyimme pienentämään Galaxy Note8:n akun kapasiteettia. Yksi niistä on 10 nanometrin suoritin, joka kuluttaa virtaa kokonaisuudessaan vähemmän. Käyttäjät voivat myös vaikuttaa virrankulutukseen, jolloin akunkestoa saadaan lisättyä. Kahden vuoden käytön jälkeen akun kapasiteetista on käytössä vielä yli 95 prosenttia” Samsungin puhelinjohtaja Koh Dong-jin kertoo Korea Heraldille. 

Galaxy Note8:n näytön oletustarkkuus on Galaxy S8 -puhelimien tapaan Full HD+ -tasoa eikä QHD+-tasoa, johon puhelimet parhaimmillaan yltävät. Full HD+ -tarkkuus riittää varmasti suurimmalle osalle käyttäjistä. Tämä varmasti näkyy myös virrankulutuksessa. Alhaisempaa näytön oletustarkkuutta Samsung on käyttänyt S8-puhelimien lisäksi jo myös Galaxy S7 -puhelimissa.