Samsung kehuskelee: toimitti 6,7 miljoonaa 5G-älypuhelinta viime vuonna, markkinaosuus yli 50 prosenttia – myös ensimmäinen 5G-tabletti tulossa Samsungilta

Samsung on kertonut toimitttaneensa päättyneen vuoden 2019 aikana markkinoille yli 6,7 miljoonaa 5G-verkkkoyhteyttä tukevaa Galaxy-älypuhelinta.

Samsung toteaa tiedotteessaan myös, että tutkimusyhtiö Counterpoint Researchin lukujen mukaan tammi-marraskuun ajanjaksolla Samsungin markkinaosuus 5G-älypuhelintoimituksista ylsi 53,9 prosenttiin.

Samsung toi viime vuonna markkinoille yhteensä 5G-älypuhelinta, myös Suomessa myytävän Galaxy S10 5G:n lisäksi 5G-versiot Galaxy Note10:stä ja Galaxy Note10+:sta, Galaxy A90 5G:n sekä 5G-version taittuvanäyttöisestä Galaxy Foldistaan.

Alkaneesta vuodesta 2020 Samsung povaa yhä vahvemmin 5G:n vuotta. ”Samsungille 2020 tulee olemaan Galaxy 5G:n vuosi ja tuomme innoissamme 5G:n vielä useampiin laitekategorioihin ja esittelemme ihmisille mobiilikokemuksia, joiden he eivät ole ikinä ajatelleet olevan mahdollisia”, hehkuttaa Samsungin IT- ja mobiiliyksikön tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja TM Roh.

5G-verkot tuovat yleisesti käyttöön moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet ja selvästi pienemmän viiveen verrattuna edeltäviin 4G-verkkoihin. Lisäksi 5G mahdollistaa suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

Samsung on myös vahvistanut, että maailman ensimmäinen 5G-tablettilaite, jo huhuttu Galaxy Tab S6 5G, tulee saataville sen kotimaassa Etelä-Koreassa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Myyntiintulosta muualla Samsung ei kerro.

Vielä viime vuonna 5G-älypuhelinten osuus kokonaismarkkinasta oli pieni – tutkimusyhtiön mukaan vain 1 prosentti – mutta myynnin odotetaan tänä vuonna kasvavan nopeasti. Esimerkiksi tutkimusyhtiö Counterpoint Research odottaa 5G:tä tukevien älypuhelinten osuuden kappalemääräisestä myynnistä nousevan tämän vuoden aikana jo 18 prosenttiin.

Toimitusten kasvua odotetaan yleisesti ajavan Applen mukaantulon syksyllä esiteltävien seuraavan sukupolven iPhone-mallien sisältäessä 5G-tuen kuin myös 5G:n vakiintumisen perusominaisuudeksi uusissa huippupuhelimissa erillisten erikoismallien sijaan sekä markkinoille tulevien ensimmäisiä edullisempien 5G-älypuhelinmallien. Lisäksi kasvua uusien laitteiden ohella tuo tietenkin myös uusien 5G-verkkojen avautuminen ympäri maailman.