Myös Samsung mukana tulevaisuuden autojen kehittämisessä – rakenteilla piirejä itseajaviin autoihin

Käytännössä lähes kaikki maailman suurimmat teknologiayhtiöt kehittävät ja haluavat olla mukana autojen muuttumisessa itseajaviksi robottiautoiksi tulevaisuudessa. Näin myös Samsung, joka tuoreen raportin mukaan kehittää itseajaviin autoihin suunnattu piirejä.

Asiasta kertovan The Korea Heraldin mukaan raportoidusti Samsung perusti uuden työryhmän kehittämään piirejä.

Lisäksi jo aiemmin Samsung uudistanut organisaatioon ja perustanut puolijohdeyksikköönsä oman autoaiheisen osaston loppuvuodesta.

Työryhmään on liittynyt työntekijöitä sekä Samsungin mobiilisuorittimista vastaavalta osastolta kuin myös esimerkiksi kamerasensorien ja televisiopaneelien osastolta. Itseajaviin autoihin tarvitaan lukuisia erilaisia komponentteja – kameroita, antureita, tutkita, näitä yhdistäviä ratkaisuja sekä laskennasta vastaavia suorittimia.

Samsung on mukana autojen muuttumisessa myös akkujensa myötä. Samsung toimittaa akut esimerkiksi BMW:n sähkö- ja hybridiautoihin sekä jatkossa myös tuleviin Audin malleihin.

Samsungin kehittyneen teknologian instituutti puolestaan on kertonut palkkaavansa tutkijoita robottiautojen teknologioiden kehitykseen liittyen ajon avustamiseen, 3D-karttoihin sekä koneoppimiseen.

Suurimmista teknologianimistä Apple ja Google kehittävät autoja omissa projekteissaan. Applelta odotetaan sen omaa automallia, kun taas Google on ollut halukas kumppanoitumaan autonvalmistajien kanssa. Myös Tesla kehittää omia yhä älykkäämpiä itseajamisen toimintoja jo nykyisin maantieajossa toimivan autopilottinsa jatkoksi. Kyytipalvelu Uberkin kehittää myös itseajamisen teknologiaa. Teknologiayhtiöiden lisäksi robottiautojen tulevaisuutta luovat tietenkin omilla tahoillaan myös perinteiset autonvalmistajat.

Samsungin asema arvoketjussa voi olla piirien ja muiden tarvittavien komponenttien toimittaminen useille eri asiakkaille. Samsungin omista tulevaisuuden autosuunnitelmista ei ole kuultu huhuja. Mielenkiintoista on, että Samsung-yritysrypäs on aiemmin ollut mukana pelissä myös itse autonvalmistajana Samsung-merkkisillä autoillaan – sittemmin yhteisyrityksenä tästä syntyi Renault Samsung Motors.