Samsung kehittää edelleen Nokian vanhaa käyttöjärjestelmää

Vaikka Nokia ei koskaan saanut MeeGo-projektiaan kunnolla käyntiin, ei kehitystyö valunut hukkaan. Nokian siirryttyä Windows-puhelimiin, ottivat Samsung ja Intel jäljelle jääneet rippeet käsiinsä ja lähtivät työstämään Tizeniä. Avoimen lähdekoodin projektissa ovat lisäksi mukana Linux Foundation ja Tizen Association, jotka yhdessä Samsungin ja Intelin kanssa ovat päävastuussa projektin vetämisestä.

Tizen-käyttöjärjestelmää on nykymuodossaan nähty muun muassa Samsungin älytelevisioissa sekä viime vuonna julkaistuissa Z1- ja Z3-puhelimissa. SamMobilen saamien tietojen mukaan kehitystä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa ja Samsungilta voidaan pikapuoliin odottaa vuoden 2016 versiota Z1-puhelimesta. Nimeämiskäytöntä jatkaa Samsungin viime aikoina käyttöön ottamaa linjaa, jossa puhelimet luokitellaan julkistusvuoden mukaan. Näin ollen uuden puhelimen nimen voidaan odottaa olevan Samsung Z1 (2016).

Vielä tässä kohtaa uudesta Z1-puhelimesta ei tiedetä paljoa, mutta SamMobilen mukaan yksi uudistuksista voisi olla AMOLED-näyttö. Alkuperäisessä Z1-puhelimessa käytettiin neljän tuuman TFT-näyttöä, joten tältä osin AMOLED-tekniikkaan siirtyminen voisi tarkoittaa selvää parannusta kuvanlaadussa. Samsungin Tizen-puhelimet ovat perinteisesti kuuluneet halvempaan hintakategoriaan, joten suuria teknisiä harppauksia ei uudelta Z1-puhelimelta kannata odottaa.

 

 

Kuvissa Samsungin vuoden 2015 Z1-malli.