Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung ja LG eivät haasta Sonya puhelinten näyttökisassa

Sony avasi kilpailun näytön tarkkuuksissa muutama kuukausi sitten, kun se esitteli Xperia Z5 Premiumin, jossa on Ultra HD -näyttö, joka koostuu 3480×2160 pikselistä. Viimeisimmän raportin mukaan eteläkorealaiset älypuhelinvalmistajat eivät ole kuitenkaan lähdössä kilpailuun mukaan vielä ensi vuonna.

INews24:n mukaan LG ja Samsung ovat päättäneet etteivät ne tunge puhelimiinsa Ultra HD -näyttöjä vuoden 2016 aikana. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, etteivätkö yhtiöt pystyisi siihen, mutta ne eivät halua Ultra HD -näyttöjä vielä älypuhelimiinsa.

Yhtiöiden mielestä Ultra HD -näytön tuomat edut älypuhelimeen ovat vielä toistaiseksi hyvin pienet. Samsungin mukaan suurin Ultra HD -näytön tuoma etu olisi tarkempi kuva virtuaalilaseja käytettäessä. 360 asteen virtuaalilasit ovat kuitenkin vielä toistaiseksi pienen käyttäjäkunnan käytössä, joten markkinat eivät ole luultavasti vielä tarpeeksi suuret.

Tarkkuuden nostamisen sijaan yhtiöt kehittäisivät näyttöjä tavalla. Ne parantaisivat näyttöjen virrankulutusta ja luettavuutta kirkkaissa olosuhteissa. Tämä ei ole lainkaan huono vaihtoehto, sillä älypuhelimen näyttö kuluttaa suhteessa paljon virtaa ja joidenkin älypuhelimien näyttöjen luettavuus on heikkoa auringonvalossa. LG:n ja Samsungin tulevien huippupuhelimien näytön tarkkuudet lienevät QHD-tasoa eli 2560×1440 pikseliä.