Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung hylkäämässä tylysti huipputabletinsa

Samsung esitteli vuoden 2014 alussa Tab Pro -malliston, johon kuului kolme laitetta. Galaxy Tab Pro 8.4, Tab Pro 10.1 ja Tab Pro 12.2 sisälsivät valmiiksi silloin uusimman Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmän. Tämän jälkeen päivityksiä ei ole laitteille juurikaan herunut. Tab Pro -laitteet olivat Samsungin huipputabletteja, joiden jälkeen yhtiö aloitti Tab S -malliston, joka on edennyt jo toiseen sukupolveen.

Samsungin Iso-Britannian osasto on kertonut Twitterissä, ettei Tab Pro 8.4 tule saamaan edes Android 5.0/5.1 Lollipop -päivitystä – puhumattakaan Android 6.0 Marshmallow -päivityksestä. Päivityksiä lienee turha odottaa Tab Pro 10.1- tai Tab Pro 12.1 -laitteille. Joissain päin maailmaa Tab Pro 12.2:n LTE-versio sai Android 5.1.1 Lollipop -päivityksen, mutta ainakaan Samsungin suomalaisten sivujen mukaan päivitystä ei ole sillekään tullut.

On mielenkiintoista, ettei Tab Pro -mallisto saanut uusia päivityksiä, vaikka malliston tabletit olivat Samsungin huippumalleja. Android-valmistajat ovat yleensä hitaita tuomaan päivityksiä laitteilleen, mutta käyttäjien mielestä olisi varmasti mukavaa, jos ne saapuisivat edes joskus laitteille – varsinkin jos on hankkinut kalliimman laitteen. Tab Pro -malliston hinnat alkoivat Suomessa yli 400 eurosta.