Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy S8 liikkuu jo huhuissa – kamera uusiksi

Samsungin syksyn huippumalli Galaxy Note7:n myynti on hädin tuskin päässyt alkuun, kun huhumylly alkaa jo pyörittää ensi kevään Galaxy S8 -malleja. Viime kevään S7-mallit olivat monella tavalla onnistuneita ja suosittuja, joten odotukset voitaneen asettaa korkealle myös ensi kevään malleille.

Yksi Galaxy S7 -mallien parhaiten onnistuneita ratkaisuja oli nopea ja valovoimainen 12 megapikselin Dual Pixel -takakamera, mutta ensi keväälle huhutaan jälleen uudistettua kameraratkaisua. SamMobile kertoo Kiinasta kantautuvasta huhusta, jonka mukaan S8 olisi saamassa kaksoiskameran.

Kaksoiskamerat alkavat vähitellen yleistyä eri valmistajien älypuhelimissa, ja onpa sellaista huhuttu myös pian esiteltävään 5,5-tuumaiseen iPhone 7 Plussaankin. Huhun mukaan Galaxy S8:ssa takakamera sisältäisi edelleen 12 megapikselin kennon, mutta sen tueksi olisi tulossa myös 13 megapikselin kennolla varustettu ”apukamera”, joka auttaa syvätarkkuuden kanssa. Myös etukameran sanotaan S8:ssa menevän uusiksi, ja nykyisen viiden megapikselin kameran tilalle povataan tarkempaa kahdeksan megapikselin etukameraa.

Uusien kameroiden lisäksi Galaxy S8:aan ennustetaan iirisskanneria, joka nähtiin hiljattain esitellyssä Note7:ssä. Aiemmin on myös jo huhuttu, että S8:ssa saatettaisiin nähdä 4K-tarkkuuden näyttö. Toki huhuihin kannattaa näin varhaisessa vaiheessa suhtautua vielä varauksella, sillä S8:n esittely on vielä arviolta puolen vuoden päässä.