Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuoto: Samsung Galaxy S7:n tekniset tiedot paljastuivat

Kuten niin monen muunkin tämän päivän Android-huippupuhelimen, myös Samsung Galaxy S7:n tekniset tiedot näyttävät vuotaneen testisovelluksen kautta. SamMobile kertoo, että Samsungin tuleva lippulaivapuhelin oli bongattu puhelimien suorituskykyä mittaavan AnTuTu-sovelluksen tietokannasta. Suurempia yllätyksiä Galaxy S7:n tietojen kohdalla ei ollut.

AnTuTun listoilta löytyi mallinumerolla SM-G930F liikkuva laite, ja mallinumeron perusteella kyseessä on mitä todennäköisimmin Samsung Galaxy S7. SamMobile kertoo myös, että mallinumerolla SM-G935A varustettu laite bongattiin viime viikolla, ja se taasen lienee Galaxy S7 edge.

Nyt havaitun Galaxy S7:n tekniset ominaisuudet vastaavat aiempia huhuja. Järjestelmäpiirinä on Samsungin oma kahdeksanytiminen Exynos 8890, RAM-muistia on neljä gigatavua, 5,1-tuumaisen näytön resoluutio on 2560 x 1440 pikseliä ja etukamera on varustettu viiden megapikselin kennolla, kun taas takaa löytyy 12 megapikselin kenno. Aiemmin listattu S7 edge oli muilta osin yhtenevä, mutta se käytti Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriä. Samsungilla on monien puhelinmallien yhteydessä ollut tapana tehdä niistä Exynos- sekä Snapdragon-versioita eri markkina-alueille.

Siinä missä Galaxy S6 käytti 16 megapikselin takakameraa, näyttää S7 saavan ”vain” 12 megapikselin takakameran. Kuvan tarkkuus siis laskee hieman, mutta aiempien raporttien perusteella kameran kennon yksittäiset pikselit ovat aiempaa suurempia. Lisäksi kameran aukon sanotaan olevan varsin suuri, kooltaan f/1,7. Nämä seikat yhdessä enteilevät erinomaista kuvanlaatua erityisesti heikostivalaistussa ympäristössä.