Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge julki MWC-messuilla – S7 edge+ myöhemmin

Samsungin tulevien lippulaivapuhelimien ympärillä on jo kovasti heitetty noppaa ja yritetty arvailla ja päätellä, minkälaisia versioita puhelimestaan korealaisjätti on julkaisemassa. Aiemmin huhuissa on liikkunut jopa neljä erilaista Galaxy S7 -mallia, joiden jossain vaiheessa arveltiin ilmestyvän samaan aikaan tulevana keväänä. Uusin raportti kuitenkin viittaa siihen, että Samsung olisi noudattamassa julkaisun kanssa suunnilleen viimevuotista kaavaa.

Näillä näkymin Samsung esittelee 5,1-tuumaisilla näytöillä varustetut Galaxy S7:n ja S7 edgen helmikuun lopulla, Mobile World Congress -tapahtuman yhteydessä. Aivan vastaavasti kävi viime vuonna Galaxy S6:lle ja S6 edgelle. Isompaa, 5,7-tuumaisella näytöllä varustettua Galaxy S7 edge+ -mallia sen sijaan joudutaan SamMobilen mukaan odottamaan joitain kuukausia pidempään. Viime vuonna S6 edge+ julkaistiin syksyllä, samaan aikaan Galaxy Note 5:n kanssa.

Galaxy S7:n teknisistä ominaisuuksista on myös huhuttu jo runsaasti. Näillä näkymin S7-malleista on tulossa sekä Qualcomm Snapdragon 820 -suorittimella että Samsung Exynos 8890 -suorittimella varustetut versiot. Vastaavia Snapdragon- ja Exynos-versioita on tehty ennenkin eri markkina-alueille. Muita teknisiä ominaisuuksia lienevät neljän gigatavun RAM-muisti, 12 megapikselin takakamera sekä 2560 x 1440 pikselin näyttö. Muita huhuissa liikkuneita ominaisuuksia ovat paineentunnistuksella varustettu ”3D Touch”- tai ”Force Touch” -näyttö sekä mahdollisesti myös Galaxy S6 -malleista puuttuneet vesitiiviys ja muistikorttipaikka. Näihin huhuihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella.