Ensimmäistä kertaa "oikeassa vuotokuvassa" – tässäkö nyt on Samsung Galaxy S7?

Samsungin kevään lippulaivapuhelin Galaxy S7 esitellään virallisesti jo alle kahden viikon kuluttua. Tähän asti laitteesta on nähty lukuisia mallikuvia ja väitettyjä mainoskuvia, mutta viimeisin kuvavuoto näyttää laitteen ”luonnossa”. Kuva vastaa hyvin pitkälti aiempia vuotoja ja vahvistaa käsitystä siitä, että laite olisi muotoilultaan hieman pyöreämpi kuin edeltäjänsä Galaxy S6. Kyse saattaa toki olla myös prototyyppilaitteesta, mutta se lienee silti ainakin lähellä lopullista myyntiversiota.

Kamerakyttyrä Galaxy S7:ssä on selvästi matalampi kuin S6:ssa, mutta vastaavasti koko laite on selkeästi edeltäjäänsä paksumpi. Isompien ulkomittojen ansiosta S7:ään mahtuu aiempaa isompi akku, ja akkukestonkin sanotaan olevan selvästi S6:a parempi. Lisäksi uuden kuvan näyttäneen SamMobilen mukaan S7 saavuttaisi 80 prosentin lataustason vain 30 minuutissa.

SamMobilen mukaan S7:stä on tulossa sekä Samsungin omalla suorittimella että Qualcommin suorittimella varustetut versiot. Samsungin oman Exynosin kerrotaan olevan noin 15 prosenttia Qualcommin Snapdragonia tehokkaampi niin suorittimen kuin grafiikkapiirin osalta. Lisäksi molempien versioiden sanotaan käyttävän erityisen laadukasta DA-muunninta, mikä tarkottaisi hyvää äänenlaatua. Kyseessä saattaa olla sama ESS Sabre 9018 -muunnin, jota käyttää myös LG V10 -puhelin.

Muista ominaisuuksista SamMobile mainitsee myös vesitiiviyden sekä isolla aukolla varustetun 12 megapikselin takakameran. Lisäksi Galaxy S7:n on sanottu sisältävän ominaisuuden nimeltä ”Always On Display”. Kyseessä olisi vastaava toiminto kuin monissa Nokian ja Microsoftin Lumioissa nähty vilkaisunäyttö, eli näytön ollessa lukittuna se voisi edelleen näyttää yksinkertaisia tietoja, kuten kellonajan, päivämäärän ja kalenterimerkinnät. AMOLED-näytön ansiosta koko näyttöä ei tarvitse valaista, jolloin vilkaisunäyttötoiminto lisäisi virrankulutusta hyvin vähän.