Samsung Galaxy Note7:stä vuoti uusia mallikuvia

Samsung Galaxy Note7:n esittely on enää parin viikon päässä, ja laitteen ulkonäkö ja tekniset ominaisuudet alkavat olla jo hyvin pitkälti selvillä. Tällä kertaa nähdään vuotanut lehdistökuva, joka paljastaa laitteen uuden USB Type-C -liitännän ja S-Pen -ohjauskynän.

Evan Blassin Twitterissä jakama kuva näyttää tietokonemallinnettuna sinisen (Blue Coral on värisävyn virallinen nimi) Galaxy Note7:n, jonka alaosasta löytyy USB Type-C -liitäntä sekä Note-sarjan laitteille ominainen S-Pen. Note7:stä on tulossa Samsungin ensimmäinen uudentyyppisellä USB-liitännällä varustettu älypuhelin. Uusi liitäntä tarkoittaa myös sitä, ettei puhelin ole yhteensopiva micro-USB -liitäntää käyttävän Gear VR -virtuaalisilmikon kanssa, ja Samsungin odotetaankin julkaisevan uuden version Gear VR:stä Note7:n rinnalla.

Nyt nähdyssä kuvassa erottuuhyvin myös reunoiltaan kaareva edge-näyttö. Galaxy Note7:stä ei näillä näkymin ole edes tulossa suoralla näytöllä varustettua versiota. Note7:n näyttö on tiettävästi kooltaan 5,7-tuumainen, eli aavistuksen isompi kuin Galaxy S7 edgen 5,5-tuumainen näyttö. Muotoilunsa puolesta Note7 on myös hivenen suoraviivaisempi kuin reilusti pyöristetty S7 edge.

Huhuttuja teknisiä ominaisuuksia Note7:lle ovat muun muassa Snapdragon 821- tai Exynos 8893 -suoritin, jopa kuuden gigatavun RAM-muisti, muistikorttipaikka, 12 megapikselin takakamera sekä iirisskanneri. Lisäksi laitteen odotetaan olevan vedeltä ja pölyltä suojattu IP68-luokituksen mukaisesti. Käyttöjärjestelmä lienee Android 6.0 Marshmallow uudella, aiempaa kevyemmin toimivalla TouchWiz-käyttöliittymällä varustettuna.