Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsung Galaxy Note7 kielletty täysin kaikilta lennoilta Yhdysvalloissa – kiellon rikkomisesta sakkoja tai jopa syyte

 

Samsungin todettua kaikki Galaxy Note7 -puhelimet mahdollisesti vaarallisiksi ja kehotettua lopettamaan niiden käytön, ovat yhdysvaltalaisviranomaiset nyt asettaneet erittäin tiukat, puhelimen kaikilla lennoilla täysin kieltävät säännöt.

Yhdysvaltojen liikenneministeriön, kansallisen ilmailuhalinnon FAA:n ja vaarallisten materiaalien hallinnon (PHMSA) yhdessä antamassa hätämääräyksessä kielletään Galaxy Note7 kaikessa lentoliikenteessä Yhdysvalloissa. Puhelinta ei saa kuljettaa mukanaan, käsimatkatavaroissa eikä ruumaan menevissä matkatavaroissa lennoilla Yhdysvaltoihin, sieltä pois tai sen sisällä. Lisäksi Galaxy Note7 -puhelimia ei saa kuljettaa myöskään lentorahtina. Kiellot ovat voimassa tästä päivästä 15. lokakuuta alkaen ja niiden rikkomisesta voi olla seuraamuksena sakkoja tai jopa rikossyyte.

Bloombergin toimittaja Mark Gurman on jo twiitannut kuvan, kuinka kiellosta kerrotaan jo näyttävästi lähtöportilla.

Jos Galaxy Note7:n kanssa yrittää lentokoneeseen, on lentoyhtiön evättävä matkustajalta pääsy lennolle, kunnes Galaxy Note7 on asianmukaisesti hävitetty tai palautettu.

Jos lennon aikana lentohenkilökunta havaitsee Galaxy Note7 -laitteen, tulee henkilökunnan ohjeistaa sammuttamaan laite ja olemaan käyttämättä tai lataamatta sitä lentokoneessa, poistamaan herätykset ja muut laitteen mahdollisesti uudelleen aktivoivat toiminnot sekä pitämään laite henkilökohtaisesti hallussa koko lennon ajan eikä asettaa sitä matkatavaralokeroon, selkänojan taskuun tai laukkuun.

–Tunnistamme näiden puhelinten kieltämisen lentokoneista aiheuttavan hankaluuksia joillekin matkustajille, mutta kaikkien lentokoneessa matkustavien turvallisuuden on mentävä etusijalle, kommentoi liikenneministeri Anthony Foxx.

– Otamme tämän lisäaskeleen sillä jopa yksi tulipalo lennon aikana aiheuttaa suuren riskin vakavista henkilökohtaisista vammoista ja asettaa monen hengen vaaraan.

Jo aiemmin ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen FAA ohjeisti, ettei Galaxy Note7 -puhelimia saa käyttää tai ladata lentokoneessa. Useimmat lentoyhtiöt ovat varoittaneet Galaxy Note7 -puhelimista monin eri tavoin tästä lähtien, muun muassa muistutuksin portilla sekä lentokapteenin kuulutuksessa ennen lentoonlähtöä.