Lisää tietoja Samsung Galaxy Note 6:sta – tulossa kesällä?

Samsungin maaliskuussa ilmestyneet lippulaivamallit Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge ovat arvioiden mukaan päässeet hurjiin myyntilukuihin ensimmäisen kuukauden aikana. Erään arvion mukaan niitä olisi myyty jopa yhdeksän miljoonaa kappaletta, kun viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla S6 ja S6 edge myivät vain kolme miljoonaa kappaletta. Samsung on selvästikin tyhjentänyt pajatson S7-mallien kohdalla, ja huhujen mukaan yhtiö haluaa jatkaa hyviä suorituksiaan tulevan Galaxy Note 6 -mallin kanssa.

SamMobile kertoo saaneensa tietoa, että tuleva Galaxy Note 6 -huippumalli olisi S7-mallien tavoin IP68-luokiteltu, eli pölytiivis ja vedenkestävä. Juurikin S7-mallien jälkeen tämä ei varsinaisesti tule yllätyksenä, mutta kyseessä olisi ensimmäinen kunnolla pölyltä ja vedeltä suojattu phablet-luokan laite.

Galaxy S6 edge+ ja Galaxy Note 5.

 

IP-luokituksen lisäksi Galaxy Note 6:een on huhuttu myös iirisskanneria. Kyseessä on tosin vain arvioihin perustuva huhu, mutta Samsung on maahantuontitietojen mukaan toimittanut Intiaan testattavaksi ”iiriskameran”, jonka viitetiedoissa mainitaan ”Samsung Mobile”. Niinpä arvioita on esitetty, että moinen ominaisuus saatettaisiin nähdä yhtiön seuraavassa huippupuhelimessa, eli juuri Note 6:ssa.

Galaxy S7 -mallien suosion perusteella ovat eräät analyytikot arvelleet, että Samsung saattaisi esitellä Galaxy Note 6:n varhaisemmassa vaiheessa vuotta kuin edeltäjänsä. Viime vuosina Note-mallit on esitelty syksyn kynnyksellä, mutta tänä vuonna Note 6 saatettaisiin nähdä jo heinäkuussa. Vastaavia ennustuksia on toki kuulunut myös aiempina vuosina, mutta tällä kertaa analyytikot arvelevat, että Samsung voisi näin tosissaan lyödä kapuloita Applen rattaisiin, kun tämä esittelee uudet iPhone-mallit todennäköisesti syyskuussa.